Pentru a-şi reduce facturile la curent, românii au găsit metoda ingenioasă!
Este vorba despre mini kit-urile cu panouri fotovoltaice, care sunt accesibile la preţ şi uşor de folosit, deoarece se leagă prin Bluetooth.
Sistemele se comandă online sau din magazin şi asigură energie electrică timp de mai multe ore pentru electrocasnice şi electronice de mici dimensiuni, potrivit observatornews.ro.
„Se leagă prin Bluetooth. Ai aplicaţie pe telefon. Poţi să porneşti şi să opreşti consumatori chiar la distanţă”
.
Noile sisteme energetice funcţionează pe baza panourilor solare de mici dimensiuni. Accesibile la preţ şi uşor de folosit, astfel de kit-uri sunt vedetele de sezon.
Dan şi-a cumpărat mai multe astfel de sisteme pentru a nu mai depinde de alţii.
„Apar pene de curent. Sau chiar dacă nu apar, tendinţa este să fii în zona eco şi atunci le poţi folosi pe acestea simplu, încărcate cu panoul solar. Şi poţi lucra oricând, în curte, undeva la umbră sau efectiv să le foloseşti atunci când nu este curent. Energia vine de la soare, nu plăteşti nimic”, spune Dan, cumpărător.
Ca soluţie de rezervă, şi-a luat şi un mini-generator și poate obţine curent pentru un frigider mic, două telefoane, trei becuri şi un laptop timp de 7 ore. Funcţionează pe benzină şi are o capacitate de 4 litri.
„Le-am luat şi în ideea de a fi total independent din punct de vedere energetic. Le poţi folosi oricând. Noi, personal, folosim foarte mult atunci când călătorim cu autorulota”, adaugă el.
„O tehnologie smart cu panouri fotovoltaice portabile sau mobile poate fi şi o tehnologie prin care putem economisi energie”
, explică Adrian Vintilă, expert energie.
Un astfel de sistem se încarcă de la soare în aproximativ 3 ore. Iar timpul de utilizare este între 5 şi 8 ore, în funcţie de dimensiunea kitului. „Un panou de 100 de W, produce pe zi în medie 400 de W, însemnând că putem să ne încărcăm şi laptop, şi telefon şi orice alt dispozitiv. Cu siguranţă putem să scădem factura de energie şi în acelaşi timp să avem şi energie în locul în care trăim”, crede Dan Tudose, administrator firmă panouri fotovoltaice.
Preţul unui astfel de kit porneşte de la 100 de lei şi poate ajunge la câteva sute de euro.
Obiectele din casă care consumă cel mai mult curent electric. Cum să scazi factura la lumină