- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Metoda prin care românii care au Revolut au economisit în medie aproape 4.000 de lei în prima jumătate a anului. Ce categorie de vârstă pune cei mai mulţi bani deoparte

19 Aug, 23:39 • Russo George
În prima jumătate a acestui an, un client Revolut a economisit, în medie, 3.711 lei în conturile de economii, ceea ce echivalează cu un salariu minim brut pe economie. Cu toate acestea, persoanele din generațiile mai mature, cu vârste de peste 45 de ani, au reușit să acumuleze sume medii mai mari per utilizator comparativ cu cele din generațiile mai tinere, sub 35 de ani.
Metoda prin care românii care au Revolut au economisit în medie aproape 4.000 de lei în prima jumătate a anului. Ce categorie de vârstă pune cei mai mulţi bani deoparte

Cea mai mare sumă medie economisită a fost înregistrată în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, aceasta fiind de 5.529 lei. Această categorie de vârstă ocupă, de asemenea, primul loc în ceea ce privește suma totală economisită, conform datelor interne ale Revolut, contribuind cu 37,73% din total.

Pe locul următor se situează persoanele cu vârste între 55 și 64 de ani, care au economisit, în medie, 4.484 lei, reprezentând 5,12% din suma totală economisită de clienții români în conturile de economii Revolut.

Segmentul de vârstă 45-54 de ani ocupă a treia poziție, cu o sumă medie economisită de 4.372 lei per client, ceea ce reprezintă 15,85% din valoarea totală a fondurilor din conturile de economii.

Generația Z, formată din tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani, a economisit, în medie, 1.459 lei, iar economiile acestui segment reprezintă 9,75% din totalul fondurilor economisite.

Deși cei mai mulți titulari de conturi de economii în Revolut fac parte din categoria de vârstă 25-34 de ani, aceștia se află pe locul al doilea după sumele totale economisite, contribuind cu 30% din total. Valoarea medie a economiilor per client în acest segment este de 3.612 lei.

Revolut încearcă să educe financiar generaţiile tinere

„Diverse cercetări ne arată că tendinţa spre economisire se accentuează odată cu vârsta, iar Revolut şi-a setat printre priorităţi promovarea unui comportament financiar responsabil în rândul generaţiilor mai tinere. Produsele noastre inovatoare le permit Generaţiei Z şi clienţilor mai puţin experimentaţi să economisească în conturi de economii clasice sau să investească în Fonduri Flexibile de Investiţii cu risc scăzut, cum ar fi fondurile de pieţe monetare”, a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB Sucursala România, pentru Businessmagazin.

Conform datelor interne ale fintechului, cei mai mulți utilizatori cu conturi de economii la Revolut fac parte din segmentul de vârstă 25-34 de ani (31%), urmați de cei cu vârste între 35-44 de ani (25,33%) și 18-24 de ani (24,8%). Clienții cu vârste între 45-54 de ani reprezintă 13,45% din total, iar cei din categoria 55-64 de ani, 4,23%.

Revolut a introdus în România, în februarie 2024, conturile de economii în lei cu dobânzi care pot ajunge până la 4,25% pe an, acestea fiind oferite de Revolut Bank UAB. Dobânzile anuale pentru conturile de economii în moneda locală sunt de 2,50% p.a. pentru clienții Standard și Plus, 3% p.a. pentru Premium, 3,75% p.a. pentru Metal și 4,25% p.a. pentru Ultra.

Citeşte şi: Românii preferă să îşi ţină economiile cash la saltea sau în bănci, dar în valută