Suma investita a fost utilizata pentru doua instalatii de separare a slamului (suspensiile solide – n.r.), provenit din apele de la epurarea bruta si fina a gazelor de la convertizoarele Otelariei nr. 3, transmite corespondentul Daily Business.
„Mittal Steel Galati este hotarata sa faca toate investitiile necesare pentru a se incadra in normele de mediu, atat cele romanesti, cat si cele europene”, a declarat Augustine Kochuparampil, CEO Mittal Steel Galati.
Instalatiile pot prelucra 35 de metri cubi de amestec apa – slam pe ora. Apa rezultata prin decantare va fi reintrodusa in fluxul tehnologic, iar slamul uscat (cu o umiditate de doar 35%) va fi mult mai usor de prelucrat, pentru a fi reintrodus in productie.
„Investitia in cele doua instalatii reprezinta unul dintre cele 13 proiecte pe care Mittal Steel Galati s-a angajat sa le incheie pana la sfarsitul anului 2008, in discutiilor cu autoritatile de mediu”, sustine Dumitrescu.
Pana la finele anului trecut, Mittal Steel Galati investise in instalatii de protectia mediului doar 60% din totalul de 76 milioane de dolari asumat prin contractul de privatizare a combinatului siderurgic, a precizat Silvian Ionescu, seful Garzii Nationale de Mediu, dupa o vizita intreprinsa in combinat in ianaurie 2007.
Arcelor Mittal este cea mai mare companie siderurgica din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In 2006, compania a avut o productia de otel de 118 de milioane de tone si livrari de 110,5 de milioane de tone. Profitul net in 2006 s-a ridicat la 15,3 miliarde de dolari, iar vanzarile au trecut de 88 mld. dolari. In Romania, Arcelor Mittal detine unitati de productie la Galati, Iasi, Roman si Hunedoara.