Ratingul pentru datoriile si depozitele pe termen scurt nu a fost modificat, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.
Moody’s a pus sub supraveghere ratingurile Credit Europe Bank in martie 2009.
Agentia considera ca adecvanta capitalului bancii corespunde ratingului atribuit institutiei financiare, care a fost capabila, din septembrie 2008, sa reduca imprumuturile si angajamentele catre companii din Comunitatea Statelor Independente (CSI) si Romania cu 29%.
Totusi, profilul CEB ramane riscant din cauza ponderii mari a imprumuturilor corporatiste si a creditelor de consum negarantate in regiunea CSI, in portofoliul total.
CEB este activa in principal pe segmentul imprumuturilor corporatiste, de retail si ipotecare pe pietele emergente, operatiuni finantate prin depozitele atrase in Europa Occidentala.
Romania, Rusia, Turcia si intr-o masura mai mica Ucraina reprezentau, la sfarsitul lunii iunie, 54% din expunerea totala a bancii.
Perspectiva negativa a ratingurilor reflecta ingrijorarea privind posibilitatea deteriorarii calitatii activelor CEB in viitor.
CEB este detinuta de compania financiara FIBA Group din Turcia.
Banca a fost infiintata in 1994 sub numele de Finansbank, cu sediul central la Amsterdam.
La sfarsitul lui iunie 2009, CEB avea active de 10,7 miliarde euro si 633 milioane euro sub forma de actiuni.
Banca desfasoara operatiuni in Olanda, Germania, Belgia, Rusia, Romania, Malta, Elvetia, Dumai si Ucraina si are circa 5.500 de angajati.
Credit Europe Bank Romania, fosta Finansbank Romania, asigura o gama larga de produse si servicii catre peste 350.000 de persoane fizice, IMM-uri si corporatii.
Banca avea, la finele anului trecut, active in valoare de 1,5 miliarde de euro, un portofoliu de depozite de 600 milioane de euro, un sold al creditelor de 1,2 miliarde de euro si a obtinut un profit consolidat de 12 milioane de euro, potrivit RAS, standardele romanesti de contabilitate.