„Ideea cresterii plafonului de garantare nu va aduce nimic bun. Media sumei de tranzactionare a locuintelor in ultima perioada a fost in jurul a 50.000 de euro. Daca plafonul creste, vor creste si preturile locuintelor, pentru ca dezvoltatorii care au incercat sa ieftineasca apartamentele la sub 60.000 de euro, pentru a beneficia de programul Prima Casa, vor urca preturile”, a declarat Negoita pentru Mediafax.
Reprezentantii asociatiei producatorilor de BCA au declarat, marti, ca prelungirea programului Prima Casa este o masura benefica relansarii sectorului imobiliar si deblocarii partiale a pietei constructiilor si au propus majorarea plafonului de garantare de la 60.000 de euro in prezent, la 100.000 de euro.
Executivul va modifica, in urmatoarea etapa a programului, cadrul legal privind derularea acestuia, in urma unor consultari cu reprezentantii mediului de afaceri, sectorului bancar si imobiliar, pentru a stimula achizitia si implicit constructia de locuinte noi.
„Aproape jumatate din suma de un miliard de euro destinata acestui program a fost consumata. Daca plafonul va creste, vor fi mai putini cei care vor beneficia de locuinte”, a adaugat Negoita.
El a mai spus ca Guvernul ar trebui sa incurajeze populatia sa se orienteze pentru achizitia de locuinte accesibilie si nu sa ajute la scumpirea acestora.
Negoita a construit si vandut aproape 1.000 de apartamente in Bucuresti, iar alte 600 sunt in curs de finalizare.
Ionut Negoita detine, in afara celor 1.600 de apartamente, doua hoteluri la Otopeni, un alt hotel in centrul Bucurestiului si Rin Grand Hotel, din zona Vitan, cea mai mare unitate de cazare din Romania.