„In pofida zvonurilor care au sustinut ca as vrea sa imi vand participatia de 50% din actiuni pe care o detin la Asirom. Intentia mea este sa imi intaresc controlul asupra societatii si sunt dispun sa cumpar participatiile actionarilor minoritari”, a spus Ioan Niculae, citat de NewsIn.
„Fondurile de investitii Broadhurst si QVT Fund cer insa un pret mult prea mare, de 0,6 lei pe actiune, si mai au si pretentia ca, in cazul in care, eu vand mai departe actiunile cumparate de la ei, sa mai primeasca o suma de bani”, a declarat Niculae.
El a mai precizat ca in cadrul AGA, care s-a desfasurat marti, majorarea de capital de 13 milioane euro a fost votata cu 63% din voturi, iar Broadhurst si QVT Fund au votat impotriva. Conform noii Legi a societatilor comerciale, este nevoie de o majoritate de doua treimi din voturi pentru ca o astfel de decizie a AGA sa fie validata, iar cele doua fonduri de investitii sustin ca in aceste conditii, decizia AGA este nula. Niculae sustine insa ca cei doi actionari minoritari ar fi trebuit sa isi certifice participarea la AGA cu 48 de ore inainte, lucru pe care nu l-au facut, si, prin urmare, considera ca majorarea de capital social de la Asirom este legala.
Presedintele si actionarul majoritar al grupului interagro sustine ca in ultimii ani un numar de 14-15 companii europene de asigurari si-au manifestat interesul pentru preluarea Asirom, printre care Axa, Generali, Eureko, Fondiaria si Creditanstalt.
„Sunt hotarat sa nu vand Asirom pentru ca sunt convins ca poate deveni cea mai puternica societate de asigurari de pe piata romaneasca. Consider, totodata, ca in acest moment pretul actiunilor Asirom la Bursa nu este cel real, fiind supraevaluat”, a mai spus Niculae.
Actiunile Asirom sunt listate pe Rasdaq, unde au inchis sedinta de tranzactionare de luni la preul de 0,7 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 130 de milioane de euro.
Asirom a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, un profit net de peste 280.000 euro si prime brute subscrise de peste 134 milioane euro.
Grupul Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, detine 50% din actiunile Asirom, principalii actionari minoritari fiind fondurile de investitii Broadhurst Investments, cu aproape 15% din titluri, si QVT Fund, cu pesre 12,2%, in timp ce AVAS mai detine un pachet de 6,38%.