Biroul de Credit a semnat contracte cu 14 participanti care urmeaza sa raporteze informatii institutiei dintre care noua banci, doua institutii financiare nebancare (IFN), o societate de asigurari si doua companii de telefonie mobila.
De luna viitoare inca doua mari banci din primele zece de pe piata urmeaza sa raporteze informatii pozitive institutiei. „Apoi vom incerca implementarea fazei a treia, referitoare la scoring. Cu cat ai o baza de date mai completa, cu atat acest scoring este mai bun”, a aratat directorul general al Biroului de Credit, Stefan Epure, citat de NewsIn.
Biroul de Credit primeste in prezent informatii pozitive (date despre toti clientii care au credite in curs) de la 13 banci cu o cota de piata totala de 46%, doua societati de credit si o companie de leasing.
25 de banci cu o cota de piata cumulata de 97%, precum si sase societati de credit de consum, o societate de leasing si una de asigurari trimit Biroului de Credit informatii despre clientii care au fraudat banci, au dat informatii false la luarea unui imprumut sau care au restante la plata mai mari de 30 de zile la rambursarea creditelor.
Biroul de Credit a mai semnat 14 contracte cu societati care vor intra in sistem, dintre care doua sunt companii de telefonie mobila. „Contractele sunt semnate, dar mai sunt cativa pasi de urmat”, a declarat directorul general al institutiei, Serban Marian Epure Epure, pentru NewsIn.
Biroul de Credit, infiintat in urma cu trei ani si care are ca actionari 25 de banci, detine date despre 3,3 milioane de persoane si a emis pana in prezent 12,8 milioane de rapoarte de credit.
Numarul clientilor despre care se fac raportari a crescut puternic o data cu extinderea „fazei a doua” de dezvoltare, care cuprinde trimiterea si primirea de informatii pozitive de catre banci sau alte companii.
Luna iulie a fost una record pentru Biroul de Credit, deoarece a emis 678.000 de rapoarte, care corespund unei medii zilnice de circa 36.000 de rapoarte emise.