- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

O bancă cunoscută dispare din România, după 10 ani de activitate! Cum vor fi afectați clienții și ce se va întâmpla cu creditele lor

05 Jul, 10:21 • Fundeanu Madalina
O bancă cunoscută se retrage din România. Ce se va întâmpla cu cei aproximativ 4.000 de clienți și cu creditele lor.
O bancă cunoscută dispare din România, după 10 ani de activitate! Cum vor fi afectați clienții și ce se va întâmpla cu creditele lor

După zece ani de activitate pe piața bancară din România, Alior Bank se retrage complet. Decizia vine în urma unui proces treptat de reducere a operațiunilor sale pe piața locală, culminând cu vânzarea portofoliului său de credite performante către Patria Bank, conform Playtech.ro.

Alior Bank se retrage din România, după 10 ani de activitate pe piața bancară locală

Alior Bank a confirmat oficial retragerea din țara noastră, punctând faptul că vânzarea portofoliului de credite performante face parte dintr-o strategie mai complexă de eficientizare a activităților sale. Încă din 2022, banca a implementat mai multe măsuri pentru a-și reduce prezența pe piața românească, printre care se numără:

  • Încetarea cooperării cu Telekom Romania Mobile Communications: Alior Bank și-a reevaluat parteneriatele strategice pentru a-și defini planurile de viitor.
  • Stoparea procesului de creditare: Banca a oprit acordarea de noi credite, concentrându-se pe gestionarea celor existente.
  • Vânzarea portofoliilor de credite neperformante: Pentru a-și curăța bilanțul, banca a vândut creditele cu probleme.

Ai mai putea fi interesat și de: Se dau bani pentru o categorie de fermieri. Procedura pentru a beneficia de finanțare

banca Alior Bank
banca Alior Bank

Toate aceste măsuri au culminat cu vânzarea portofoliului de credite performante către Patria Bank, marcând următoarea etapă în procesul de retragere.

Portofoliul de credite performante vândut către Patria Bank include aproape 4.000 de clienți, cu o valoare totală a creditelor de 97 milioane de lei. Conform lui Valentin Vancea, CEO al Patria Bank, acest portofoliu reprezintă majoritatea creditelor acordate de Alior Bank în România.

În perioada de tranziție, până la finalizarea completă a transferului către Patria Bank, portofoliul de credite va continua să fie gestionat de Alior Bank Varșovia Sucursala București. Instituția a promis clienților săi că va menține cele mai bune standarde profesionale în administrarea creditelor până la transferul complet.

Pentru clienții Alior Bank, transferul către Patria Bank nu ar trebui să reprezinte un impediment. Conform comunicatului oficial al instituției, planul de transfer a fost elaborat cu mare atenție pentru a minimiza inconveniențele pentru clienți. Aceștia urmează să fie informați în detaliu despre etapele necesare și despre orice schimbare va apărea în gestionarea creditelor lor.

Vezi și alte știri: Platformele de închirieri vor fi interzise în mai multe orașe. Cum îi va afecta noua măsură pe turiști