„Noi avem deja cele 50.000 de semnaturi (numarul minim de aderenti prevazut de lege pentru un fond de pensii obligatorii – n.r.). Nu au putut fi prelucrate toate actele de aderare, altfel am fi atins acest prag chiar la aceasta validare”, a declarat Nitescu, citata de NewsIn.
Directorul Omniasig Pensii Private considera ca este foarte putin probabil ca pozitiile in topul administratorilor de pensii private sa se schimbe, dar spera totusi sa ajunga in prima jumatate a acestui top.
„Noi avem o oarecare diferenta fata de locul al noualea, suntem increzatori, incercam sa fim optimisti ca vom recupera aceasta diferenta, dar este dificil”, a declarat Nitescu.
De asemenea, potrivit directorului general al fondului, cei aproximativ 500.000 de participanti care nu au ales inca un administrator vor fi, cel mai probabil, impartiti tinand cont de cota de piata pe care o detine fiecare administrator.
In ceea ce priveste urmatorii trei ani, in care administratorii trebuie sa adune numarul minim de aderenti – 50.000, Nitescu considera ca ar putea aparea miscari in piata prin transferul participantilor de la un fond la altul, dar si prin eventualele fuziuni sau achizitii intre administratorii de pensii private.
Omniasig Pensii Private a raportat, pana pe 15 noiembrie, 31.318 de aderenti atrasi, ceea ce plasa fondul pe locul al zecelea intre cele 18 fonduri autorizate pe pilonul II, potrivit datelor publicate de arbitrul pensiilor private.