Rafinaria ar urma sa aiba o capacitate de 200.000 tone pe an.
Managerul OMV a precizat ca valoarea investitiei va depinde de amplasamentul fabricii si de posibilitatea integrarii ei in cadrul unei rafinarii. Bohme a precizat ca OMV a asteptat aparitia unei tehnologii superioare pentru utilizarea ei in productia de biodiesel. „In cadrul acestei fabrici, vom folosi o tehnologie bazata pe hidrogen si vom produce prin hidrogenare un combustibil similar biodieselului”, a mai spus oficialul OMV.
In prezent, biodieselul utilizat de OMV si Petrom nu este produs de capacitati proprii, ci este cumparat. Prin Future Energy Fund, care are o valoare de 100 milioane de euro, OMV finanteaza proiecte care utilizeaza resursele regenerabile de energie cum ar fi energia geotermala, biogazul, biocombustibilii, dar si proiecte care tin eficienta energetica.
Reprezentantul OMV a mai spus ca fondul are in vedere implementarea unui proiect in Romania de producere a energiei termice folosind potentialul geotermal. „In prezent studiem impreuna cu Universitatea din Oradea oportunitatea finantarii acestui proiect si estimam ca un raspuns privind fezabilitatea ei il vom avea in maxim doi ani”, a completat Bohme.