- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Oportunități atractive de angajare pentru cei care doresc să se mute într-una dintre cele mai bogate țări, chiar dacă nu se pricep la engleză! Unii câștigă și 5.000 euro în Canada

30 Sep, 20:35 • Mălureanu Rebecca
Canada se află în topul celor mai bogate țări din lume, cu o economie diversificată, bogată în resurse naturale și o calitate a vieții ridicată. Canada este fără îndoiala, o destinație atractivă pentru cei care aspiră la un job bine plătit și oferă diverse programe de imigrare celor interesați.
Oportunități atractive de angajare pentru cei care doresc să se mute într-una dintre cele mai bogate țări, chiar dacă nu se pricep la engleză! Unii câștigă și 5.000 euro în Canada

Cine nu a aspirat la un moment dat un loc de muncă mai bun, o casă mai mare, și de ce nu, chiar să se mute într-o altă țară? Oportunitatea aceasta o oferă Canada, aflată în topul celor mai bogate țări din lume, unde nu e necesară limba engleză pentru a câștiga 5.000 de euro pe lună.

De ce ai nevoie pentru a te muta în Canada?

Limba engleză a reprezentat întotdeauna o cerință esențială, dar și o piedică pentru mulți ce s-au gândit măcar o dată la mutarea în altă țară,  în dorința ocupării unui loc de muncă în cele mai bune condiții și cu salariu pe măsură.

În Canada, aceasta nu ar trebui să reprezinte un impediment, deoarece țara are nevoie de muncitori și oferă un salariu mediu de 5.000 de euro. Canada este o țară aflată în topul celor mai bogate țări din lume, cu o economie diversificată, bogată în resurse naturale și o calitate a vieții ridicată.

Pentru cine inetersează, țara prezintă un mediu perfect pentru a dezvoltarea personală, dar și pentru întemeierea unei familii.

Pe lângă asta, este una dintre puținele țări cu un nivel economic ridicat. Și chiar dacă, cunoașterea limbii engleze reprezintă un avantaj,  o mare parte a țării este francofonă. Deci, în funcție de zona în care mergi, vei putea găsi de lucru fără nicio problemă.

Salariul mediu în Canada este echivalentul a aproximativ 60.000 de euro pe an, fiind și un loc mult mai europenizat decât Statele Unite, ce va facilita adaparea.

Legat de mutare, aceasta nu este totuși atât de ușoară. Statul canadian permite accesul străinilor pe teritoriul său, în baza unor programe socio-economice, iar numărul acestora se ridică la 80. Mai trebuie spus că în funcție de tipul de viză pe care vei obține, va determina și condițiile pe care va trebui să le îndeplinești pentru a emigra aici.

Canada
Canada

Nu există limitări privind vârsta în niciunul din programele active.

Un alt aspect extrem de important trebuie dovedit faptul că odată ajuns în Canada dispui de sume de bani cu care te poți susține o perioadă de timp, în cazul în care nu există deja o ofertă de muncă stabilită.

Vezi și: Decizie oficială privind Visa Waiver. MAI anunță când vor călători românii în SUA fără viză

Ce tipuri de vize oferă Canada

Ambasada Canadei la București ne oferă informațiile necesare privind tipurile de viză, printre care cea mai populară și rapidă este „Express Entry”.

Viza „Express Entry” se poate primi în cel mult 6 luni și are trei subcategorii:

  • Canadian Experience Class – pentru profesioniști/muncitori calificați cu o experiență de muncă în Canada, de cel puțin 3 ani
  • Federal Skilled Worker Program – pentru profesioniști/muncitori calificați cu experiență în muncă care întrunesc condițiile privind educația, printre altele
  • Federal Skilled Trades Program – pentru profesioniști/muncitori calificați care au primit o ofertă de muncă sau au un certificat care atestă o calificare profesională

A doua viză este redată prin așa-numitele Programe provinciale de emigrare (PNP), fiind vorba de o altă modalitate de a-și alege forța de muncă, dar independent în fiecare provincie și teritoriu canadian.

Al treilea tip de viză este Sponsorizarea, adică o sponsorizare oferită de un membru al familie, care are deja rezidența permanentă pe teritoriul statului canadian.

A patra este „Viza pentru afaceri”, care se acordă celor care pot face dovada unor sume de bani cu care își pot începe și susține o afacere pe teritoriul canadian, fiind oferite atât de guvern, cât și de administrațiile provinciilor sau teritoriilor canadiene.

Costurile diferă de la o viză la alta, spre exemplu pentru „Express Entry” sau PNP, costurile ajungând la 1.350 de dolari canadieni, la care se mai adaugă alți 1.350, respectiv 225 de dolari canadieni, dacă emigrezi alături de soție și copii.

Costurile ajung la 2.140 de dolari canadieni dacă optezi pentru o viză de afaceri, iar pentru o viza de sponsorizare costurile sunt mai mici, de până la 600 de dolari canadieni.

Actele necesare pentru a emigra în Canada:

  • Un pașaport valabil;
  • Rezultate la testele de limbă (engleză sau franceză);
  • Certificat profesional/diplome de studii;
  • Scrisoare de ofertă de muncă de la un angajator din Canada (dacă este cazul);
  • Cazier judiciar – care să demonstreze că nu ai antecedente penale;
  • Examen medical/ fișă medicală;
  • Dovada ca ai suficienți bani pentru a te întreține în Canada (dacă nu ai o ofertă de job, dar nu numai).

Citește și: Prima casă 2024 pentru românii din Italia care au un venit anual mai mic de 40.000 de euro