„Acest proiect de lege se bazeaza pe doua principii foarte simple, dar importante: in vremuri exceptionale, iei masuri exceptionale si pe celalalt principiu, ca la acest efort de solidaritate trebuie sa participe cei care au mai mult, sa dea mai mult, iar cei care au mai putin, sa dea mai putin”, a afirmat Oprea.
„Noi suntem convinsi ca, astfel, in trei ani de zile vom strange peste 9 miliarde de euro, bani care vor fi directionati catre fondul de pensie. Suntem convinsi ca in aceasta sesiune de toamna aceasta lege va fi sustinuta de toti parlamentarii din tot esichierul politic”, a mai spus seful UNPR.
El a mentionat ca in ultimele 4-5 zile, la nivel national, au fost stranse peste 150.000 de semnaturi pentru sprijinirea acestei initiative legislative, care in prezent se afla in Senat.
La randul sau, presedintele onorific al UNPR, Cristian Diaconescu, a precizat ca, fara a exista o lege in acest sens, oamenii bogati din Germania si SUA ajuta statul cu o parte din averea lor.
„Vreau sa va spun ca, fara o lege anume, taxa de solidaritate direct asumata functioneaza in SUA, functioneaza in Germania, probabil ca nu am cere bogatilor Romaniei jumatate din avere, asa cum primii 50 de bogati din SUA au pus la dispozitia statului”, a spus Cristian Diaconescu.
Conducerea centrala a UNPR a participat vineri dupa-amiaza la inagurarea sediului Organizatiei Judetene Constanta a UNPR si a organizatiei municipale a UNPR Constanta.
La eveniment au fost prezenti presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, presedintele onorific al UNPR, Cristian Diaconescu, vicepresedintele UNPR, Sorin Serioja Chivu, Serban Mihailescu, liderul organizatiei judetene, George Lipoveanu, liderul organizatiei municipale Constanta, Mihai Onciu, parlamentarii PDL Mircea Banias, Constantin Chirila si Maria Stavrositu, deputatul Amet Aledin, membri si simpatizanti ai UNPR.