In primele trei luni din 2012, venitul net din dobanzi a scazut comparativ cu trimestrul precedent din cauza reclasificarii costurilor de risc corespunzatoare veniturilor din dobanzi nerealizate pentru creditele cu intarzieri mai mari de 90 de zile de la data scadenta.
Costurile operationale au inregistrat o scadere de 5% in moneda nationala. Aceste rezultate se datoreaza unui control solid al costurilor, in contextul unei piete expuse inflatiei.
Volumul creditelor a inregistrat o crestere trimestriala de 4%, pana la 5,696 milioane de lei, si o crestere anuala de 19%, determinata de expansiunea volumului creditelor ipotecare cat si a celor de consum, cresterea celor din urma fiind sustinuta de o campanie in derulare. Volumul creditelor corporative au avut o majorare trimestriala de doar 2%, la 1,422 milioane de lei.
Totalul depozitelor a crescut cu 6% in primul trimestru, la 1,785 milioane de lei. Cresterea depozitelor destinate persoanelor fizice si IMM-urilor inceputa in primul trimestru al anului 2011 a continuat si in T1 2012. In primul trimestru al anului 2012, depozitele de retail au inregistrat o crestere de 5%, la 1,416 milioane de lei.
In perioada ianuarie-martie 2012, OTP Group a raportat un profit net de 43,8 miliarde de forinti, o cifra similara cu cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut si cu 45% mai mare decat in trimestrul 4 al anului 2011.
Subsidiarele straine ale OTP Group au realizat 42% din profitul consolidat ajustat in primul trimestru al lui 2012. Subsidiarele din Rusia si Bulgaria au avut o contributie substantiala la rezultatele inregistrate group.
OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, care ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 15.00 de unitati.