Totodata, departamentul de brokeraj al bancii va avea dreptul sa realizeze analize de cercetare a pietei de capital si recomandari, se spune intr-un atestat al CNVM.
Banca va intermedia si oferte publice in cadrul carora poate garanta cumpararea actiunilor ramase nesubscrise la finalul operatiunii.
In plus, OPT Bank Romania are si posibilitatea de a tine in custodie titlurile din portofoliile clientilor.
OTP Bank Romania a primit in martie avizul CNVM pentru a activa pe piata de capital, cand a dobandit dreptul de a prelua si executa ordinele de tranzactionare ale clientilor si sa investeasca pe cont propriu.
Atunci, banca a obtinut dreptul a imprumuta clientii pentru care intermediaza tranzactii bursiere si sa realizeze operatiuni de schimb valutar in contul acestora, precum si sa ofere consultanta privind capitalul si strategia unor companii.
OTP Bank Romania a primit la inceputul lunii septembrie aprobarea de la Consiliul de Administratie al BVB sa intermedieze tranzactii pe piata de capital de la Bucuresti, insa banca nu a inceput inca activitatea de brokeraj.
Anterior, in luna august, OTP Bank Romania a devenit participant la sistemul de compensare RoClear administrat de Depozitarul Central.
Banca a incheiat primul semestru cu un profit net de aproximativ 2 milioane euro, in conditiile in care veniturile au crescut 36%, la 34,6 milioane euro. In acelasi interval, depozitele s-au majorat cu 22,1%, la 307 milioane euro, iar portofoliu de credite s-a restrans cu 4,2% fata de decembrie 2008, la aproximativ 1 miliard euro.
OTP Bank Romania face parte din grupul financiar ungar OTP Bank. Grupul desfasoara activitati in sectorul financiar in mai multe state din Europa de Est, respectiv Romania, Ungaria, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Croatia si Muntenegru.
Grupul ungar este prezent in Romania prin OTP Bank, OTP Fond de Pensii, OTP Leasing Romania, OTP Consulting Romania si OTP Asset Management.