”Revolut, fintech-ul global cu peste 45 de milioane de clienți retail, a ajuns la 4 milioane de clienți în România, unde se menține pe primul loc în UE și pe locul al doilea în lume, după Marea Britanie. În ultimele șapte luni, banca digitală a procesat în medie 103 milioane de tranzacții pentru clienții români, dintre care o treime au fost plăți cu cardul, însumând 33 de milioane de tranzacții”, a comunicat banca.
Numărul clienților care folosesc Revolut ca cont bancar principal a crescut semnificativ, iar baza de utilizatori s-a dublat în ultimii doi ani. În iulie 2022, numărul utilizatorilor activi era de doar 2 milioane.
„Extinderea constantă a ofertei de produse și funcționalități, alături de ușurința în utilizare și transparența comisioanelor, au transformat Revolut în prima opțiune de digital banking pentru milioane de români. Revolut nu este doar un simplu instrument de plată pentru cumpărături, fie în magazin, fie online. Este banca mobilă care permite gestionarea întregii vieți financiare, chiar și pentru copii de la vârsta de 6 ani”, a declarat Gabriela Simion, directorul general al Revolut Bank UAB sucursala România.
„Revolut reprezintă un ghișeu digital unic pentru rezolvarea oricărei probleme financiare personale sau de familie. De la conturi curente în peste 30 de monede la credite personale și investiții în ETF-uri sau obligațiuni guvernamentale și corporate, aplicația noastră acoperă toate nevoile financiare. În România, Revolut a câștigat popularitate datorită transferurilor instant peer-to-peer, cu 72 de milioane de tranzacții efectuate de la începutul anului 2024. Ulterior, a devenit una dintre băncile digitale preferate și un actor fintech important. Suntem mândri de impactul pozitiv pe care îl avem asupra vieții clienților noștri și asupra sectorului financiar din România. Mulțumim clienților noștri pentru încrederea acordată”, a afirmat Mariia Lukash, Head of Growth CEE.
În prima jumătate a anului 2024, un utilizator mediu din România a realizat 19 plăți pe lună folosind Revolut.
În primele șase luni ale anului, suma medie cheltuită de clienți pe diverse bunuri și servicii a fost de 384 euro (1.910 lei) per utilizator.
În perioada 1 ianuarie – 15 august 2024, utilizatorii români au efectuat lunar peste 33 de milioane de plăți cu cardul.
În ultimele 12 luni, 79% dintre plățile cu cardul Revolut în România au fost realizate la comercianți locali.
În perioada februarie – iulie 2024, un client Revolut din România a economisit în medie 746 euro (3.711 lei).
Cea mai mare sumă totală a transferurilor internaționale de bani către România a provenit din Regatul Unit, totalizând 916 milioane de euro în ultimele 12 luni.
Topul țărilor de unde au fost trimise cele mai mari sume către utilizatorii Revolut din România include Regatul Unit, Germania, Irlanda, Franța, Olanda, Italia, Belgia, SUA, Spania și Elveția.
Suma medie primită de un utilizator Revolut din România prin transferuri internaționale a fost de 2.326 de euro, în ultimele 12 luni, reprezentând o creștere de 5,37% față de perioada anterioară.
În aceeași perioadă, suma medie trimisă de un utilizator român către destinatari din alte țări a fost de 1.774 euro, înregistrând o creștere de 3%.
Portofoliul de investiții în produsele Revolut este, în medie, de 1.855 euro per client, pentru primele șase luni ale anului.
Românii care au călătorit și au folosit Revolut în străinătate în prima parte a vacanței de vară (iulie și prima jumătate a lunii august) au cheltuit cel mai mult în Italia (42 milioane de euro), Germania (38 milioane de euro) și Grecia (36 milioane de euro).
Turiștii străini care au vizitat România și au cheltuit cele mai mari sume în prima parte a verii 2024 au fost britanicii (166 milioane de euro), urmați de germani (25 milioane de euro) și irlandezi (19 milioane de euro).
Revolut, lansată în 2015 în Regatul Unit, este o bancă licențiată și o companie de investiții care a pornit cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. Astăzi, peste 45 de milioane de clienți din întreaga lume utilizează zeci de produse Revolut, realizând peste o jumătate de miliard de tranzacții pe lună.