Peste 15.300 de copii ai căror părinți au declarat că nu au venituri nu au primit nici până acum tichetele educaționale de 500 de lei.
La 6 luni de când a început anul școlar 2022-2023 și la 5 luni de când inspectoratele au trimis listele finale cu beneficiarii celor 500 de lei, sub formă de tichete educaționale, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) solicită transmiterea de noi documente, care să ateste eligibilitatea, conform unui document obținut de Edupedu.ro. Acest lucru se întâmplă în situația în care cei peste 15.300 de copii sunt în lista finală a beneficiarilor de tichete educaționale încă din luna octombrie.
Citește și: Tichete de creșă mai mari, începând cu aprilie 2023. Părinții vor primi mai mulți bani
Proiectul prin care copiii ar fi trebuit să primească până acum tichete de sprijin educațional în valoare de 500 lei este finanțat din fonduri europene și deși obiectivul programului este acela de „sprijinire a copiilor dezavantajați” în vederea prevenirii abandonului școlar, cei 15.313 de copii care provin din familiile vulnerabile nu au primit niciun ban.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene le solicită acum aceste documente: cererea depusă la începutul anului școlar de către părinte/reprezentantul legal la unitatea școlară și adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022 din care să reiasă venitul 0.
„Vă rugăm să ne acordați sprijinul în vederea clarificării situației celor 15.313 preșcolari și elevi aflați în lista finală (7 octombrie 2022) pentru care lipsește informația venit mediu/membru al familiei, solicitând inspectoratelor școlare județene transmiterea documentelor de eligibilitate pentru aceștia (cererea depusă la începutul anului școlar de către părinte/reprezentantul legal la unitatea școlară și adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022 din care să reiasă venitul 0)”, precizează Ministerul investițiilor și Proiectelor Europene.
În urmă cu o lună, ministrul Marcel Boloș anunța că tichetele educaționale vor ajunge la copiii din familii aflate în nevoie în martie – aprilie 2023.
„Din păcate, durează un pic până când vom putea să le virăm banii. (…) Eu încerc și ne străduim ca să le putem asigura (tichetele educaționale – n.red) undeva în martie-aprilie” este declarația lui Boloș.
Anterior, autoritățile anunțau că viramentul pentru voucherele educaționale trebuia să fie realizat în lunile ianuarie – februarie.
„Urmează să primească cardurile. Dacă, spre exemplu, ajungem într-o situație dramatică, ei vor primi și retroactiv banii. E păcat că nu am putut să le dăm când au avut nevoie”,. a mai spus Marcel Boloș.