Printre acestia, sunt persoane care nu s-au inscris la niciun fond de pensii, desi aveau aceasta obligatie si persoane care au semnat acte de aderare pentru mai multe fonduri, astfel ca automat li s-au invalidat optiunile.
Participanti vor fi redistribuiti aleatoriu si proportional intre cele 18 fonduri de pensii, informeaza Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Pe 6 martie, CSSPP a validat 3.823.610 de persoane in sistemul pilonului II al fondurilor de pensii administrate privat, 9.850 de persoane fiind invalidate in cadrul procesului de aderare initiala.
Datele prezentate au rezultat in urma actualizarii registrului participantilor cu fisierul continand comenzile CSSPP si cu datele inregistrate in evidenta Casei Nationale de Pensii (CNPAS) pana la data de 25 ianuarie, pentru intervalul septembrie-decembrie 2007, potrivit datelor publicate de CSSPP.
Cotele de piata ale fondurilor de pensii administrate privat, rezultate dupa actualizarea finala a registrului participantilor care vor fi folosite in etapa de repartizare aleatorie, a suferit mici modificari in comparatie cu cotele detinute de fonduri la 17 ianuarie, cand erau inscrisi 3,99 milioane de aderenti.
Astfel, ING are in prezent o cota de piata de 33,2%, fata de 32,07% in luna ianuarie. Allianz are o cota de 25,63%, Generali – 9,37%, Aviva detine 7,35% din participanti, iar Interamerican are 6,35%.
AIG va participa la repartizarea aleatorie cu o cota de piata de 6,28%, BT Aegon are 3,15%, BCR 2,97%, BRD detine o cota de piata de 2,38%, iar Omniasig – 1,52%.
Restul fondurilor de pensii din pilonul II detin cote de piata mai mici de 1%.
Campania initiala de aderare a romanilor la un fond de pensii private obligatirii (pilon II) a inceput pe 17 septembrie 2007 si s-a incheiat pe 17 ianuarie 2008. Cei care nu au optat pentru un fond de pensii sau care au fost invalidati vor fi redistribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic.