Declaratia a fost facuta cu ocazia conferintei intitulata „150 de industrie petroliera in Romania”, organizata de Societatea Inginerilor Petrolisti, Sectiunea Romana
Oficialul Petrom a mentionat ca strategia companiei va viza in special aceste zone datorita resurselor de petrol importante din regiune.
Totodata, Ladwein a precizat ca Petrom a cumparat inca trei licente de explorare in Rusia, numarul de licente detinute de compania petroliera in acest stat ajungand la 11.
Directorul diviziei E&P a Petrom a mentionat ca societatea a detinut si o licenta de exploatare in Rusia, pe care a vandut-o din cauza productiei mici.
Petrom a deschis un birou in Turkmenistan, in aceasta vara, in vederea identificarii oportunitatilor de dezvoltare a afacerii, a mai spus Ladwein.
In ceea ce priveste alte operatiuni ale companiei din zona, Ladwein a estimat ca productia Petrom din Kazkahstan va ajunge la finele lui 2008 pana la 16.000 barili echivalent petrol (bep) pe zi.
In 2006, productia de titei din Kazahstan a Petrom a fost de 1,6 milioane bep, adica de circa 4.300 bep/zi.
Productia totala de hidrocarburi a Petrom a scazut, in al doilea trimestru al acestui an, la 196.000 bep/zi, de la 202.000 bep/zi in perioada echivalenta a anului trecut.
SNP Petrom a inregistrat, in primul semestru, un profit net de 887 mil. lei (381 mil. dolari), cu 38% mai mic fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza aprecierii puternice a leului si a conditiilor nefavorabile din piata.
Actionarul majoritar al companiei este societatea austriaca OMV Aktiengesellschaft, care controleaza 51,011% din capitalul social. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului detine un procent de 20,63%, Fondul Proprietatea detine un pachet de 20,11%, in timp ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) are 2,03% din capitalul companiei.