- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Philip Morris inchide pentru 2 saptamani fabrica din Otopeni

26 Jan, 19:02 • Redactia DailyBusiness
Philip Morris Romania a decis sa inchida fabrica de la Otopeni pentru o perioada de aproximativ 2 saptamani, pentru a-si ajusta capacitatea de productie la noile cerinte ale pietei, a anuntat marti compania.
Philip Morris inchide pentru 2 saptamani fabrica din Otopeni

Aceasta decizie vine in urma scaderii continue a vanzarilor de produse legale pe piata din Romania, oglindita de o crestere similara a consumului de tigari de contrabanda si tigari contrafacute, au explicat rerpezentantii companiei.

Ei au adaugat ca tendinta de scadere a vanzarilor legale s-a accelerat in ultimele zece luni, dupa cresterea accizei cu 48% (de la 50 euro in aprilie 2009 la 74 euro pe mia de tigarete in ianuarie 2010).

„A fost o decizie dificila. In pofida eforturilor majore pe care le-am facut pentru a evita aceasta masura, realitatea din piata nu ne-a oferit o alta alternativa. Conform estimarilor interne, in prezent 1 din 4 pachete de tigari este vandut in mod ilicit, iar pentru acestea statul roman nu primeste nici un fel de taxa”, a afirmat Andrei Vasilescu, Corporate Affairs Director Romania & Bulgaria.

El a adaugat ca angajatii Philip Morris nu sunt singurii care sufera din aceasta cauza.

„Tigarile de pe piata neagra provoaca scaderea vanzarilor si pierderea locurilor de munca in randul distribuitorilor si detailistilor. Consumatorii ajung sa cumpere tigari care deseori au o calitate si un continut indoielnic. La scala mare, acest fapt se traduce prin pierderi majore la bugetul de stat”, a precizat Vasilescu.

Inchiderea temporara va afecta aproximativ 450 de angajati, care vor primi in continuare 75% din salariu pe toata durata inchiderii temporare a operatiunilor fabricii.