Astfel, in 2010, valoarea pietei de leasing operational s-a ridicat la aproximativ 200 de milioane de euro.
Potrivit lui Apahidean, in structura serviciilor solicitate de clienti, au dominat cele complete, de leasing operational, respectiv:
-finantarea si managementul flotelor -70%
-managementul de flota – 22,8%
-leasingul operational (exclusiv finantare) – 7,2%.
In ceea ce priveste estimarile pentru 2011, membrii ASLO sustin ca leasingul operational va creste cu aproximativ 15%, respectiv 35-37.000 de autovehicule in administrare, in timp ce cifra de afaceri ar putea inregistra o crestere de peste 25%, pana la 250 de milioane de euro.
Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a fost infiintata joi, la Bucuresti, concentrand 70% din piata companiilor de profil.
Membrii fondatori ai ASLO sunt ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, Dirent Group, Fleet Management Services, LeasePlan Romania si Porche Mobility.
Conducerea Asociatiei este asigurata in primii doi ani de Bogdan Apahidean, director general al LeasePlan Romania si Christian Busch, director general al Arval Service Lease Romania si Daniel Ivan, director al FMS, in calitate de vice-presedinti.
Potrivit conducerii ASLO, in prezent, leasingul operational reprezinta aproximativ 20% din totalul pietei de leasing auto, in timp ce in alte state europene, acesta reprezinta intre 20 si 40% din piata totala.
De asemenea, acestia sustin ca potentialul pietei romanesti de leasing operational este cuprins intre 8.000 si 10.000 de unitati noi.