- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

PNL convoacă urgent Consiliul Național pentru validarea candidaturii lui Nicolae Ciucă la prezidențiale

29 Aug, 15:41 • Bugiu ⁠Ana Maria
PNL va avea o ședință de consiliu în septembrie. Principalul motiv ar fi pentru validarea candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale.
PNL convoacă urgent Consiliul Național pentru validarea candidaturii lui Nicolae Ciucă la prezidențiale

BPN al PNL a votat, joi, în unanimitate pentru depunerea candidaturii lui Nicolae Ciucă la Consiliu Naţional al PNL, pentru alegerile prezidenţiale, au precizat surse liberale. Consiliul ar urma să aibă loc pe 15 septembrie, fiind convocaţi 1.400 de delegaţi liberali din toată ţara.

Te-ar mai putea interesa și: Nicolae Ciucă reacționează dur la criticile aduse de Crin Antonescu: „Toţi membrii PNL sunt oameni de bun simţ”

PNL convoacă urgent Consiliul Național pentru validarea candidaturii lui Nicolae Ciucă la prezidențiale

Știre inițială: Biroul Politic Național al PNL se va reuni joi, la ora 11.00, pentru a discuta despre convocarea Consiliului Național, care va valida candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale. Consiliul Național este programat pentru începutul lunii septembrie.

În cadrul întâlnirii, liderii PNL vor analiza și relația actuală cu PSD, în contextul atacurilor recente venite din partea social-democraților, precum cele exprimate la Congresul PSD.

Reacțiile din partea PNL au fost critice, iar vicepreședintele Adrian Cozma a sugerat că ipocrizia și duplicitatea conducerii PSD ar putea determina retragerea miniștrilor PNL din guvernul Ciolacu.

Nicolae Ciucă a anunțat că, pe 29, se va desfășura o ședință a Biroului Politic Național (BPN) al Partidului Național Liberal (PNL), unde se va discuta despre validarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale.

Decizia finală va fi luată în funcție de argumentele prezentate de fiecare membru al conducerii.

”O să avem BPN joi, pe 29, să discutăm acest aspect în forul de conducere al Partidului Naţional Liberal. Inclusiv această situaţie creată şi, în funcţie de argumentele fiecăruia, se va lua o decizie.

(…) Mai presus de mine, mai presus de Marcel Ciolacu, mai presus de PNL şi mai presus de PSD sau de oricare partid trebuie să fie cetăţeanul român, trebuie să fie România”, a menţionat Nicolae Ciucă.

Liberalii se pregătesc pentru organizarea priorităților parlamentare pentru ultima sesiune a legislaturii curente, care începe în toamnă. PNL va convoca o ședință de Birou Permanent Național (BPN) pentru a discuta și stabili candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a anunțat că, pe 7 septembrie, va avea loc Consiliul Național al PNL, unde Nicolae Ciucă va fi oficial desemnat candidatul partidului pentru președinție. Stroe a subliniat că Nicolae Ciucă beneficiază de susținerea deplină a întregului partid în această candidatură.

Eurodeputatul PNL a indicat că nu este sigur dacă întâlnirea programată pentru validarea candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale va avea loc pe 7 septembrie, menționând că este posibil ca această reuniune să fie amânată pentru săptămâna următoare.

”Nu ştiu dacă pe 7 septembrie, pentru că noi ne vedem săptămâna aceasta în Biroul Permanent şi e destul de repede 7 septembrie. Cred că că următoarea săptămână”, a arătat eurodeputatul PNL.

Te-ar mai putea interesa și: Nicolae Ciucă, replică acidă pentru Marcel Ciolacu: „În acest an se va păstra tradiția ca PSD să piardă prezidențialele”