Reprezentanti ai ministerelor Economiei si Finantelor, AVAS, Electrica si ai unor banci care au de recuperat bani de la Oltchim (OLT) vor infiinta Comitetul pentru Stabilizarea Financiara a Oltchim (CSFO), care-si propune plata salariilor restante, repornirea activitatii si gasirea unui investitor.
Combinatul chimic va fi restructurat si reorganizat, iar investitorul trebuie sa aiba o capacitate financiara care sa poata asigura operarea Oltchim si Arpechim la un nivel cat mai apropiat de capacitatea de productie potentiala a acestora, noteaza [url= http://www.mediafax.ro/economic/ponta-discuta-cu-ministrul-finantelor-seful-anaf-si-oficiali-ce-despre-repornirea-oltchim-10175059]Mediafax[/url].
Noul director al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea,
Mihai Balan, a declarat, vineri, la Pitesti, ca [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/noul-director-al-oltchim-a-cerut-salariatilor-diviziei-petrochimice-bradul-sa-renunte-la-proteste-81580/
]unitatea va reporni in 15 octombrie[/url] si a solicitat salariatilor Diviziei
Petrochimice Bradul, apartinand Oltchim, sa renunte la miscarile de protest.
Acesta a dat asigurari ca in mandatul sau nu vor
fi disponibilizari de personal si ca va face tot posibilul sa fie repornite
instalatiile si sa aduca firma la parametri optimi.
Guvernul a transmis Comisiei Europene (CE) avizul pentru ca la Oltchim [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/guvernul-a-cerut-avizul-ce-sa-se-imprumute-pentru-oltchim-81570/]sa fie acordat un imprumut[/url] pana in 10 milioane euro si asteapta raspunsul Executivului comunitar intr-un interval de 30 zile.
Ministerul Economiei detine 54,8% din actiunile combinatului chimic. In actionariat se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.