- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Presedintele Antares: Pe timp de criza, aplicam tactica \”ursului in barlog\”

15 Jul, 15:22 • traian.badulescu
Dumitru Becsenescu, proprietarul si presedintele grupului Antares, cu afaceri in domenii ca transport, imobiliare si turism, in valoare de 24 mil. euro in 2008, spune ca din cauza crizei este nevoit sa renunte la investitii si sa-si eficientizeze business-urile, aplicand tactica "ursului in barlog".
Presedintele Antares: Pe timp de criza, aplicam tactica \ursului in barlog\

Aceasta tactica, practicata in conditii de criza, presupune „pastrarea merindelor pana la venirea primaverii”, adica pana la sfarsitul crizei, a explicat Becsenescu.

„In conditii de criza, nu facem investitii. Doar eficientizam activitatile, taiem costuri”, a adaugat omul de afaceri.

El a declarat ca taierea costurilor nu va determina si disponibilizari in randul angajatilor grupului.

In ceea ce priveste evolutia cifrei de afaceri consolidate a grupului Antares pe acest an, Becsenescu apreciaza ca aceasta este incerta, din cauza impredictibilitatii business-urilor imobiliare si de transport feroviar.

Classfer, companie din cadrul grupului Antares, specializata in transportul feroviar de marfa, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 6 mil. euro. In 2009, din cauza pierderii contractelor cu Lafarge, „viitorul companiei este incert”, potrivit lui Becsenescu.

Antares Transport, firma din Valcea specializata in transportul de persoane, cu o autobaza de peste 100 de masini, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 5 mil. euro, iar pentru acest an Becsenescu estimeaza o crestere de 20%.

Pentru Antares Gas, cu activitati in imbuteliere si autogaz, Becsenescu estimeaza stagnarea afacerilor la nivelul de anul trecut, de 6 mil. euro.

Hotelul Golden Tulip din Mamaia, la care grupul Antares mai detine 37% din actiuni, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,7 mil. euro, care in acest an s-ar putea ridica la 2,2 mil. euro, conform presedintelui grupului.

Antares a vandut in 2008 pachetul majoritar de 63% din cadrul hotelului din statiunea constanteana unui fond de investitii.

De asemenea, grupul Antares mai detine 5 firme cu activitati in domeniul dezvoltarilor imobiliare, care in prezent sunt „conservate” (cu activitatea intrerupta – n.r.), din cauza crizei.

Becsenescu spune ca, la capitolul imobiliare, venirea crizei nu l-a prins intr-un moment tocmai nepotrivit. „Proiectele erau aproape terminate sau vandute”, a explicat Becsenescu.

El a mentionat totusi ca pe fondul crizei a renuntat, temporar, la dezvoltarea unui proiect imobiliar in Valcea, de 6,5 mil. euro, pentru care avea si finantare.

In afara de Valcea, firmele de dezvoltare imobiliara din cadrul grupului Antares desfasurau activitati in Bucuresti si Constanta si au raportat anul trecut afaceri de circa 3 mil. euro.

Grupul Antares mai desfasoara activitati si in domeniul comercializarii de carburanti, prin administrarea a doua benzinarii OMV si a unei statii PetromV.

Becsenescu nu a putut preciza valoarea incasarilor din aceste business-uri, din cauza clauzelor de confidentialitate, incluse in contractele de administrare a celor 3 benzinarii.

Profilul lui Dumitru Becsenescu pe Key People

Urmărește Daily Business pe Google News