Pentru persoanele fizice, calculul tarifelor a fost realizat pe baza preturilor minime oferite de companiile de asigurari pentru fiecare categorie de motorizare, luandu-se in considerare un [b]asigurat fara daune, cu varsta peste 30 de ani, din mediul urban[/b].
„Desi preturile din aceasta perioada indica scaderi, preconizam o majorare a tarifelor de aproximativ 20 de procente pe parcursul anului urmator ca urmare a faptului ca asiguratorii platesc despagubiri considerabile pentru acest tip de polita. Mai mult decat atat, compensatiile pentru vatamari corporale si deces, precum si cele platite pentru daune morale in baza politelor de raspundere civila auto obligatorie au crescut semnificativ in ultimul an”, a declarat Viorel Vasile, managing partner al Safety Broker.
Pentru incheierea politei pe o perioada de un an, [b]cele mai mari scaderi de preturi[/b] pentru persoanele fizice au fost consemnate pe segmentul de motorizare 1.400 – 1.600 cm3, de aproximativ – 19%. In aceasta categorie se incadreaza autovehicule precum Dacia Logan, Skoda Fabia, Opel Astra, Ford Focus, Hyunday i30 sau Volkswagen Golf.
Pentru [b]persoanele juridice[/b], masinile cu motorizari de peste 2.000 cm3 au beneficiat de cele mai mari reduceri ale tarifelor, in cazul incheierii politei RCA pe o perioada de un an. Aici putem include marea majoritate a modelelor BMW, Audi sau Mercedes-Benz, precum si alte masini din gama de lux.
Spre exemplu, tariful pentru un barbat in varsta de 40 de ani din Bucuresti, cu o masina de clasa medie (1.400 – 1.600 cm3) este de 288 lei pe an, in comparatie cu tariful din decembrie 2010, de 359 lei pe an. In aceleasi conditii, tariful RCA poate ajunge pana la 579 lei, in functie de compania de asigurari pentru care opteaza clientul.
In acelasi timp, un tanar in varsta de 21 de ani din Bucuresti, avand in proprietate o masina similara, plateste 384 lei/an pentru asigurarea RCA-ul, cu aproximativ 25 lei mai putin decat anul trecut. In functie de asiguratorul ales, pretul politei poate ajunge si pana la 1.867 lei pentru o perioada de un an, se arata in studiu.
Pe de alta parte, daca acesta detine o masina peste medie va plati cu circa 141 lei mai mult decat anul trecut pentru asigurarea RCA, incepand de la 642 lei pe an.
Safety Broker a realizat in primele noua luni ale acestui an un volum de prime intermediate de 16,85 milioane de euro, dublu fata de perioada similara a anului trecut. Printre factorii care au dus la acest rezultat se numara extinderea retelei, cresterea vanzarilor pe segmentul retail si al politelor de locuinte.
In perioada mentionata, asigurarile auto si property au generat insumat 94,98% din afacerile companiei. Astfel, portofoliul Safety Broker a fost alcatuit in proportie de 50,67% din asigurari RCA, 26,19% – asigurari auto Casco, 13,17% – asigurari de incendiu si calamitati naturale, respectiv 4,96% – asigurari de daune la proprietati.
Safety Broker are capital integral romanesc. Brokerul si-a extins activitatea la nivel national printr-un concept propriu de franciza de retail in asigurari. Astfel, in prezent, compania are 102 unitati opertionale in toata tara.
In prezent, Safety Broker are agentii in orasele: Bucuresti, Cluj, Constanta, Timisoara, Sighetu Marmatiei, Oradea, Zalau, Arad, Sebes, Cugir, Tg. Mures, Ludus, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiu-Secuiesc, Piatra Neamt, Iasi, Bacau, Tg. Secuiesc, Sfantul Gheorghe, Brasov,Fagaras, Buzau, Rm Sarat, Campina, Ploiesti, Pitesti, Curtea de Arges, Campulung, Mioveni, Rm Valcea, Horezu, Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Resita, Corabia, Slatina, Giurgiu, Calarasi, Slobozia, Tulcea, Deva.