Societatea este prezenta pe piata locala de 5 ani, efectuand in luna martie 2006 prima recoltare de sange placentar in sistem privat din Romania, la Cluj Napoca. Compania detine doua banci de celule stem, una la Cluj si cealalta la Bucuresti.
„In ceea ce priveste investitiile grupului in Romania, acestea au fost pana acum in valoare de aproximativ 2 milioane de euro„, a declarat Tudor Panu.
Compania a avut pana acum peste 45.000 de clienti.
Potrivit lui Todor Panu, in prezent, pe piata celulelor stem sunt 11 jucatori. Dintre acestia, doar 3 detin banci operationale in Romania, restul depozitand sangele recoltat la bancile din strainatate.
Firma a lansat luna trecuta un credit pentru celule stem in parteneriat cu Banca Transilvania. Astfel, clientii au posibilitatea de a plati costul prelevarii de celule stem in 12 rate lunare. Creditul poate fi de maxim 1.000 euro, echivalent in lei, conform companiei.
Cord Blood Center face parte din grupul slovac cu acelasi nume, prezent in 6 tari europene – Slovacia, Cehia, Ungaria, Romania, Italia si Austria.
Transplantul de celule stem este utilizat in tratarea a peste 70 de boli in acest moment, printre acestea numarandu-se Alzheimer, Parkinson, atrofii musculare, leucemii, cancer, boli congenitale ale sistemului imun si altele.
Printre competitorii Cord Blood Center se numara Biogenis, Banca Centrala de Celule Stem Regina Maria (fosta Stem-Health Unirea) si Stem Sure.