- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Prima plajă de noapte din lume s-a deschis într-o destinație populară! Atracția a lăsat turiștii fără cuvinte

09 Oct, 11:32 • Mălureanu Rebecca
Dubai, una din destinațiile preferate ale turiștilor, continuă să-și mențină poziția de lider în turismul global. Orașul a inaugurat prima plajă de noapte din lume!
Prima plajă de noapte din lume s-a deschis într-o destinație populară! Atracția a lăsat turiștii fără cuvinte

Ținând cont de temperaturile ridicate pentru a face plajă, Dubaiul a venit cu o idee originală pentru a satisface vizitatorii: deschiderea plajelor pe timp de noapte. Inițiativa s-a dovedit a fi extrem de populară în rândul oamenilor ce au ales una dintre cele mai fierbinți regiuni turistice de pe glob. Peste 1 milion de turiști au mers să vadă plaja de noapte de anul trecut, a spus un oficial.

Soluție inovatoare pentru turiști vara, plajă de noapte în Dubai!

„Temperatura scade seara, după apusul soarelui. Deci, da, este uimitor”, a spus Mohammed, în vârstă de 32 de ani, din Pakistan, pentru Daily Sabah. El și-a adus copiii să se bucure de mare fără a fi nevoit să-și facă griji pentru soarele arzător din Golf.

Pentru locuitorii din Dubai, o metropolă deșertică cu ieșire la Ocean, cu aproximativ 3,7 milioane de oameni, sezonul cald din iunie până în octombrie este o încercare anuală.

Plajă de noapte, Dubai
Plajă de noapte, Dubai

Ai putea citi și: Șocul cultural al unei moldovence care a ajuns în New York. Tânăra a fost total dezamăgită

Cu temperaturile ce depășesc 40 de grade Celsius, adesea cu umiditate ridicată, activitățile în aer liber sunt foarte limitate. Orașul are acum peste 800 de metri de plaje de noapte desemnate, echipate cu plase anti rechini și iluminate de reflectoare uriașe și strălucitoare.

Plaja de noapte reprezintă o modalitate de a-i ispiti pe turiști, în sezonul de vară chiar dacă căldura înăbușitoare îi ține mai mult în case.

„În timp ce te scalzi, poți vedea nisipul chiar și pe picior și pe mâini și tot”, a spus Mohammed, care locuiește în Dubai de un deceniu.

Orașul are printre atracții una dintre cele mai înalte clădiri din lume, mall-uri uimitor de mari și parcuri de distracție interioare. Dubai a devenit „o destinație urbană pe tot parcursul anului”, atrăgând peste 17 milioane de turiști anul trecut, conform Manuelei Gutberlet, cercetător în turism la Universitatea din Breda din Olanda.

Cu toate acestea, clima poate fi imprevizibilă. Gutberlet a atras atenția asupra unor ploi neobișnuite care au paralizat orașul câteva zile în luna aprilie. Evenimentele meteorologice extreme și o creștere temperaturii ar putea să-i determine pe unii vizitatori, să se gândească de două ori înainte de a vizita Dubaiul.

În ciuda acestor temperaturi foarte ridicate, există totuși mulți vizitatori care apreciază experiența unică pe care o oferă orașul, bucurându-se de mare pe timpul nopții.

Te-ar putea interesa și: Destinații exotice pentru vacanță! Află ce preferințe au turiștii și care sunt ofertele!