La jumatatea anului, MKB Romexterra Bank a raportat un profit net de 12 milioane lei (3,8 milioane euro). Activele MKB Romexterra au crescut pana la finalul lunii septembrie la 1,7 miliarde lei, echivalentul a circa 500 milioane euro, mentioneaza NewsIn. La jumatatea acestui an, banca a raportat active de 1,5 miliarde lei (484 milioane euro).
Volumul creditelor a crescut de la 983 milioane lei, cat erau la finalul primului semestru al acestui an, la 1,1 miliarde lei, la sfarsitul lunii septembrie.
Rezultatele financiare de la finalul lunii septembrie au fost calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), sistem pe care banca l-a adoptat odata cu apartenenta la grupul MKB-Bayern LB. Rezultatele anuntate de banca nu pot fi comparate cu cele obtinute in perioada similara a anului trecut, pentru ca la acea vreme banca isi raporta situatia contabila potrivit standardelor romanesti (RAS).
Institutia financiara a deschis recent un centru regional la Bucuresti, primul dintre cele trei planificate pentru acest an. „Din punct de vedere functional si organizational, proiectul dezvoltarii centrelor regionale isi propune o segregare a retailului de corporate pentru o deservire atenta a clientilor. Pana la sfarsitul anului in curs, vor deveni operationale Centrele Regionale din Cluj si Iasi”, a spus Magdalena Manea, vicepresedinte executiv al MKB Romexterra Bank.
Centrul regional infiintat la Bucuresti coordoneaza activitatile responsabililor regionali prezenti in 17 sucursalele judetene: Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Valcea, Teleorman si Tulcea.
Reteaua teritoriala a bancii numara, la jumatatea acestui an, 69 unitati operationale si o retea de 156 bancomate (ATM), care au fost adaptate la standardul EMV pentru acceptarea cardurilor cu cip. Pana la sfarsitul anului, banca vrea sa isi extinda reteaua la 96 sucursale si agentii si 326 bancomate.
Din a doua jumatate a anului trecut, MKB Romexterra Bank face parte din grupul financiar bancar german Bayerische Landesbank (Bayern LB), prin investitorul strategic ungar MKB Bank – subsidiara a Bayern LB – care detine o participatie de 75,94% din actiunile bancii romanesti.