- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Profitul ING Asigurari de Viata a crescut de peste doua ori la 9 luni, desi incasarile au scazut

11 Nov, 15:34 • Redactia DailyBusiness
ING Asigurari de Viata a inregistrat, in primele 9 luni din 2009, un profit brut de 75,5 milioane lei (17,85 mil. euro), de 2,3 ori mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand nivelul a fost de 32,4 milioane lei (8,8 mil. euro), a anuntat, miercuri, compania.
Profitul ING Asigurari de Viata a crescut de peste doua ori la 9 luni, desi incasarile au scazut

Totodata, compania a afisat prime brute subscrise de 387,57 milioane lei (91,6 mil. euro), in scadere cu 9% fata de acelasi interval din 2008, ca urmare a apetitului mai redus al clientilor pentru produsele cu componenta investitionala.

„Evolutia pietei de asigurari in trimestrul al treilea confirma tendintele sesizate in prima jumatate a anului. Observam, pe de o parte, scaderea constanta a numarul de rezilieri si o apetenta mai mare a clientilor pentru produsele de protectie”, a declarat Cornelia Aurelia Coman (foto), director general ING Asigurari de Viata si presedinte al Consiliului de Administratie al ING Fond de Pensii.

„Pe de alta parte, perpetuarea impactului financiar al crizei asupra populatiei si companiilor, cuplata cu instabilitatea din mediul politic romanesc, ne determina sa fim mai rezervati in privinta unei reveniri rapide a pietei de asigurari in zona pozitiva de evolutie”, a adaugat Cornelia Coman.

In primele 9 luni ale anului, societatea a obtinut un profit brut de 75,5 milioane lei (17,85 mil. euro) din activitatea de asigurari de viata si de pensii facultative, comparativ cu 32,4 milioane lei (8,8 mil. euro) in aceeasi perioada din 2008.

Pe segmentul de asigurari de viata, valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la nivelul de 1,72 miliarde lei (0,4 mld. euro) la sfarsitul lunii septembrie 2009, in crestere cu aproximativ 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate in intervalul ianuarie-septembrie 2009 a fost de 39,4 milioane lei (9,3 mil. euro), in crestere cu peste 15% fata de perioada similara a anului precedent.

Coman a precizat ca in ultimele 3 luni a scazut numarului clientilor care aleg sa renunte la contractele de asigurari. Astfel, numarul total de contracte reziliate si rascumparate in intervalul iulie-septembrie s-a redus cu 17% fata de trimestrul al doilea, respectiv cu 23% fata de primele 3 luni ale anului.

In septembrie, numarul clientilor care si-au repus in vigoare contracte s-a majorat cu 25% fata de luna august. Aceste evolutii au generat o crestere neta de 14% a portofoliului de contracte al ING Asigurari de Viata in T3, fata de trimestrul al doilea.

In ceea ce priveste contractele noi, se remarca o accentuare a preferintelor pentru produsele care ofera protectie si randamente garantate, continuand tendinta manifestata inca de la inceputul anului, se arata in comunicat.

Astfel, din totalul politelor noi incheiate la ING in primele 9 luni din 2009, contractele de tip traditional detin o pondere de 58%, comparativ cu 34% in aceeasi perioada din 2008.

„Daca analizam preferintele celor care au incheiat o polita de viata la ING in primele 9 luni, vedem ca dorinta de a le asigura copiilor un viitor financiar sigur este un obiectiv tot mai important, in conditiile in care ponderea acestor produse a crescut la 29% in 2009, fata de 25% in aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat Cornelia Coman.

In portofoliul de contracte incheiate anul acesta la ING Asigurari de Viata, planurile financiare pentru copii sunt urmate de asigurarile de viata mixte (care combina componenta de protectie cu cea de economisire pe termen lung) si planurile de protectie.

La ING, prima medie in lei pentru contractele unit linked (cu componenta investitionala – n.r.) a crescut in primele 9 luni ale acestui an cu 6,5% fata de acelasi interval din 2008, iar la contractele de tip traditional s-a majorat cu aproximativ 5%.

Pe segmentul de pensii facultative (Pilon III), ING Asigurari de Viata are in administrare 2 fonduri de pensii facultative, ING Clasic si ING Optim, care insumau dupa primele 9 luni ale anului 2009 un numar de 68.600 de participant si active nete de 72,7 milioane lei.

Pe segmentul de pensii private (Pilon II), ING Fond de Pensii administra la 30 septembrie active nete in valoare de 783 milioane lei, detinand o cota de 39,2%, cu active nete de 1,996 miliarde lei. La aceeasi data, fondul avea 1,6 milioane clienti, dintre care 94% au platit cel putin o contributie.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Vești bune pentru bugetari! Ziua de 2 Mai devine minivacanță oficială!
Vești bune pentru bugetari! Ziua de 2 Mai devine minivacanță oficială!
Doi români, doi columbieni și un israelian, condamnați la ani grei de închisoare după ce au creat un laborator de extragere a cocainei din cafea în Bihor
Doi români, doi columbieni și un israelian, condamnați la ani grei de închisoare după ce au creat ...
România, țara din Europa cu unul dintre cele mai mici tarife la apă potabilă. Județele în care românii plătesc cel mai mult
România, țara din Europa cu unul dintre cele mai mici tarife la apă potabilă. Județele în care ...
Investiția care dă restart economiei din Nord-Est. Noua fabrică de milioane de euro angajează pe bandă rulantă!
Investiția care dă restart economiei din Nord-Est. Noua fabrică de milioane de euro angajează pe ...
Cinci destinații din Europa pe care trebuie să le vizitezi neapărat în 2025! Cât te costă o vacanță aici
Cinci destinații din Europa pe care trebuie să le vizitezi neapărat în 2025! Cât te costă o vacanță ...
Șoferii români vor fi obligați să plătească un nou tip de rovinietă din 15 ianuarie 2025. Cine trebuie să plătească această taxă de drum
Șoferii români vor fi obligați să plătească un nou tip de rovinietă din 15 ianuarie 2025. Cine ...
România intră oficial în Visa Waiver. Tot ce trebuie să știi pentru călătoriile fără viză în SUA!
România intră oficial în Visa Waiver. Tot ce trebuie să știi pentru călătoriile fără viză în SUA!
Locul de muncă plătit cu aproape 600 de lei pe zi. Se oferă cazare, transport gratuit și 3 mese pe zi. Candidații nu au nevoie de studii superioare
Locul de muncă plătit cu aproape 600 de lei pe zi. Se oferă cazare, transport gratuit și 3 mese pe ...
Cei 7 care pot schimba jocul. Cum ar putea Crin Antonescu să rămână fără șansa de a candida. Tensiuni între PSD și PNL
Cei 7 care pot schimba jocul. Cum ar putea Crin Antonescu să rămână fără șansa de a candida. Tensiuni ...
Cresc sau nu salariile profesorilor în 2025. Daniel David: „Educația a fost asumată ca o prioritate. Premierul are de onorat niște promisiuni”
Cresc sau nu salariile profesorilor în 2025. Daniel David: „Educația a fost asumată ca o prioritate. ...
Amenzi de până la 30.000 de lei pentru deținătorii de centrale termice care ignoră o operațiune obligatorie pe timp de iarnă
Amenzi de până la 30.000 de lei pentru deținătorii de centrale termice care ignoră o operațiune ...
Totul despre taxele din 2025. Cine și cât trebuie să plătească
Totul despre taxele din 2025. Cine și cât trebuie să plătească
Crin Antonescu, mesaj pentru Marcel Ciolacu. Ce îi promite dacă va ajunge președinte: ”Nu voi face intrigi! Pot să-i garantez două lucruri”
Crin Antonescu, mesaj pentru Marcel Ciolacu. Ce îi promite dacă va ajunge președinte: ”Nu voi face ...
Se propune ca trei zile de concediu medical să nu mai fie plătite! Reacție dură din partea sindicatelor
Se propune ca trei zile de concediu medical să nu mai fie plătite! Reacție dură din partea sindicatelor
Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o noapte în casa lui Tudor Chirilă din Viscri
Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru o noapte în casa lui Tudor Chirilă din Viscri
Au început cozile la ghișee în 2025. Mircea Coșea: „Populație care trăiește numai din oferte”
Au început cozile la ghișee în 2025. Mircea Coșea: „Populație care trăiește numai din oferte”
Prognoza meteo 10 ianuarie 2025. Ce anunță meteorologii pentru țară și Capitală
Prognoza meteo 10 ianuarie 2025. Ce anunță meteorologii pentru țară și Capitală
Județul care are cea mai scumpă apă potabilă din România. Metrul cub a depășit 10 lei
Județul care are cea mai scumpă apă potabilă din România. Metrul cub a depășit 10 lei