Totusi, rezultatul este peste estimarile analistilor, care se asteptau la un castig de 597,5 milioane de euro.
Venitul obtinut din tranzactiile cu instrumente financiare cu venituri fixe, valuta si bunuri a crescut cu 39% fata de anul trecut, ajungand la 993 de milioane de euro, conform conducerii bancii, citata de [url=http://www.bloomberg.com/news/2012-05-03/socgen-net-falls-less-than-estimated-as-trading-revenue-rises.html]Bloomberg[/url]. Insa in ciuda acestei cresteri de venit vanzarile actiunilor de tranzactionare au scazut cu 26%.
Societe Generale si principalul rival, BNP Paribas SA, a inceput procesul de reducere a activelor detinute de unitatile corporatiste si de investitii pe masura ce cerintele de capital si costurile de finantare au crescut. Actiunile bancilor europene, care au crescut in primul trimestru sustinute de imprumuturile ieftine, in valoare de peste 1.000 de miliarde de euro, acordate de Banca Centrala Europeana, au scazut luna trecuta pe fondul inrautatirii situatiei economice din Spania.
Profitul unitatilor corporate si de investitii ale Societe Generale a scazut cu 41% in primul trimestru, pana la 351 milioane de euro.
Bancile eropene se straduiesc momentan sa obtina un nivel mai profitabil al activelor. Insa majoritatea sunt implicate in criza datoriilor europene, ele detin o parte din datoriile publice si private din Grecia, Italia, Portugalia, Irlanda si Spania. Societe General este una dintre ele. De SocGen apartine reteaua bancara Geniki Bank SA din Grecia, banci ce s-au dovedit a fi total neprofitabile.
Grupul Societe Generale detine in Romania banca BRD, care a raportat in primul trimestru din 2012 un profit de 83 milioane de lei, in scadere cu 39% fata de perioada similara a anului trecut.