Masurat potrivit standardelor locale de contabilitate (RAS), profitul net al bancii a fost de 153 milioane lei in aceeasi perioada.
„Cresterea economica modesta si incertitudinile externe au afectat piata din Romania si comportamentul consumatorilor. In plus, vedem un apetit pentru risc mai redus si inaspriri ale reglementarilor in arena globala, dar si la nivel local. Toti acesti factori influenteaza fundamentele activitatii bancare, in conditiile in care marjele sunt puse sub presiune, iar costurile cresc”, a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Veniturile inregistrate de banca s-au ridicat la 916 milioane lei (218 milioane de euro), cu 10,4% sub nivelul din primele noua luni ale lui 2010, dar cu 1% in crestere calculate in conditii comparabile, eliminand impactul ajustarilor de reglementare si contabilitate implementate anul trecut.
Veniturile nete din alte surse decat dobanzile (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 9,3%, iar veniturile nete din dobanzi au coborat cu 18,4%, afectate de volumul redus al activitatii economice si impactul modificarilor legislative.
Cheltuielile operationale au crescut cu 6,2% in intervalul ianuarie – septembrie al acestui an fata de primele noua luni din 2010, influentate de inflatie si de ajustarile statutare determinate de reglementarile de piata. Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 49,6%.
Volumul activelor bancii s-a plasat la 21,6 miliarde de lei (5 miliarde euro) la finalul lui septembrie 2011, in crestere cu 7% anualizat.
Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 16,5% fata de 30 septembrie 2010, pana la 15,5 miliarde lei (3,6 miliarde euro), rata de crestere fiind peste media sistemului bancar. Depozitele clientilor au ajuns la 9,9 miliarde lei (2,3 miliarde euro).
Rata solvabilitatii s-a plasat la 11,2% potrivit RAS, peste nivelul reglementat.
Ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite s-a situat la 6,6%.
Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 24,9 miliarde lei (5,7 miliarde euro) la finalul lunii septembrie 2011. Profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 122 milioane lei in primele noua luni ale anului, iar capitalul social s-a plasat la 2,4 miliarde lei (556 milioane euro).
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului italian UniCredit.
In Romania, UniCredit Tiriac Bank are o retea de peste 240 sucursale.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.
La nivel de grup, UniCredit a inregistrat [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/unicredit-a-inregistrat-pierderi-record-de-10-6-mld-euro-in-trimestrul-al-treilea-70719/]pierderi
record, de 10,6 miliarde de euro[/url], in trimestrul al treilea, dupa
revizuirea in scadere a fondului comercial, si va concedia peste 5.000 de
angajati din Italia pana in 2015, pentru eficientizarea activitatilor. In primele noua luni, grupul a inregistrat pierderi de 9,3 miliarde de euro.