Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 13%, iar rentabilitatea activelor la 1,5%.
Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) in primele sase luni a fost de 31 milioane de lei (7,5 mil. euro).
Banca a inregistrat venituri de 657 milioane de lei (158,4 mil. euro) in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 10% fata de intervalul similar al lui 2009, in timp ce cheltuielile operationale au ramas constante fata de anul trecut. Raportul intre costuri si venituri a continuat sa se imbunatateasca, pana la 43%.
Rata solvabilitatii se plaseaza la nivelul confortabil de 12,3% potrivit RAS.
Profitul operational net a urcat cu 18% in perioada ianuarie-iunie 2010 fata de primul semestru din 2009, acoperind de 1,9 ori provizioanele nete pentru credite, se arata in comunicatul bancii.
„Primele sase luni ale acestui an au reconfirmat tendinta inregistrata in primul trimestru, in conditiile in care cererea pe piata a ramas redusa, iar costul riscului a continuat sa creasca”, a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.
Acesta considera ca redresarea economica nu va incepe mai devreme de 2011.
Volumul activelor a ajuns la 20,5 miliarde de lei (4,7 miliarde euro) la jumatatea acestui an, in crestere cu 5% fata de 30 iunie 2009 si la acelasi nivel ca in decembrie 2009.
Portofoliul de credite din bilant a crescut cu 11% de la inceputul anului, pana la 13,4 miliarde de lei (3,07 mld. euro), rata peste media sistemului.
Depozitele clientilor s-au plasat la 9,4 miliarde de lei (2,15 mld. euro), in scadere cu 10% fata de inceputul lui 2010. Riscul de credit a urcat, dar ramane in continuare sub media sistemului bancar, in conditiile in care intarzierile mai mari de 90 de zile la plata ratelor au ajuns la 10,9%. Acoperirea cu provizioane a portofoliului a crescut la 6,1% potrivit IFRS si la 9,8% potrivit RAS.
Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing se plasau la 23,5 miliarde de lei (5,4 mld. euro) la finalul lunii iunie 2010.
Capitalul social al bancii a ramas constant, la 2,3 miliarde de lei (554,5 mil. euro).
Profitul net consolidat al grupului a fost de 137 milioane de lei (33 mil. euro) in primele sase luni din 2010.
„Grupul UniCredit si-a respectat angajamentele asumate in cadrul Initiativei de la Viena, mentinandu-si expunerea totala fata de Romania deasupra plafonului agreat cu institutiile financiare internationale si continuand sa sustina activ economia romaneasca”, se mai arata in comunicat.
UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, unul dintre cele mai mari din Europa. Banca are in prezent 520.000 clienti activi prin si 234 de sucursale.
In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.