Profitul operational brut a crescut cu 8%, pe fondul avansului cu 7,4% al veniturilor si cu 7% in cazul cheltuielilor operationale. Raportul intre costuri si venituri s-a mentinut la 51%. Nivelul veniturilor a crescut datorita cresterii cotei de piata atat in cazul portofoliului de credite, cat si pe segmentul atragerii de depozite, precum si datorita cresterii castigurilor din operatiunile de trezorerie, potrivit bancii.
[b]Activele bancii au fost de 22,3 miliarde lei[/b] (5,1 miliarde euro) la finalul lui martie 2012, in crestere cu 17,5% fata de 31 martie 2011, dar in scadere cu 2,5% fata de inceputul anului curent.
Valoarea [b]creditelor[/b] din bilant a urcat cu 22,1% fata de 31 martie 2011, respectiv cu 2% fata de 31 decembrie 2011, pana la 16,2 miliarde lei (18,9 miliarde lei incluzand creditele externalizate).
In acelasi timp, [b]depozitele[/b] clientilor au ajuns la 11,1 miliarde lei, in crestere cu 28% fata de finalul primului trimestru al anului trecut.
„Rezultatele bancii in primele trei luni ale anului au inregistrat o evolutie buna, in ciuda incetinirii activitatii economice in Romania. Un rol hotarator in acest sens l-a avut calitatea portofoliului de clienti existenti si finantarea nevoilor unor noi clienti. De asemenea, [b]a crescut accentul pus pe creditarea in lei[/b] si speram ca aceasta tendinta de normalizare a pietei bancare va continua”, a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.
Rata solvabilitatii s-a plasat la 11,1% la finalul lunii martie 2012, la o diferenta confortabila peste nivelul reglementat. Cheltuielile cu provizioanele au urcat cu 21,5% fata de primele 3 luni din 2011, dar s-au mentinut la acelasi nivel comparativ cu ultimele doua trimestre ale anului trecut. Calitatea activelor bancii este stabila, in ciuda deteriorarii perspectivelor economice europene si locale incepand cu jumatatea anului trecut. In primul trimestru din 2012, costul anualizat al riscului a fost de 2,28%.
„Vom continua sa finantam economia romaneasca intr-un ritm prudent, in concordanta cu nivelul cererii de credite. In acelasi timp, ne vom concentra pe imbunatatirea calitatii indicatorilor de risc. Vizam, de asemenea, o crestere stabila a depozitelor clientilor si o pozitie confortabila a lichiditatii. Oportunitatile pentru cresterea veniturilor vor fi limitate si in acest an, din cauza volatilitatii pietelor si redresarii lente a economiei”, a precizat Rasvan Radu.
Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).