Pana in prezent, compania functiona in baza Ordonantei 28/2006 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale din februarie anul trecut, care prevedea ca toate institutiile financiare nebancare existente pe piata romaneasca si inscrise pe lista de inregistrare a BNR, pot desfasura operatiuni de creditare.
Aceeasi ordonanta prevedea ca institutiile de creditare au obligatia de depunere a dosarelor in vederea autorizarii si inscrierii in registrul general al BNR pana in luna august 2006.
Odata cu obtinerea autorizatiei BNR, compania devine cea de-a patra institutie inclusa in Registrul General la sectiunea „credite de consum”, alaturi de Fingrup Credit, TBI Credit si Simplu Credit.
„Inscrierea in Registrul General vine ca o confirmare a indeplinirii, de catre Provident Financial Romania, a cerintelor prevazute in legislatia privind activitatea institutiilor financiare nebancare. Autorizarea coincide cu incheierea fazei pilot demarate in aprilie 2006 si decizia de extindere a operatiunilor Provident la nivel national”, a declarat Steve Rice, directorul general al Provident Financial Romania.
In aprilie 2007, Provident Financial Romania avea peste 13.000 de clienti si o retea de circa 350 de reprezentanti. Compania este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt si fara giranti, direct la domiciliul solicitantilor.
Provident Financial Romania face parte din grupul britanic International Personal Finance, un lider in furnizarea de credite de consum. International Personal Finance are peste 5.000 de angajati, care lucreaza impreuna cu aproximativ 28.400 de reprezentanti in sapte tari pe doua continente.