El a mentionat ca in ultimul timp, banca a avut solicitari de restructurari de credite in special pe segmentul creditelor corporate.
„In ceea ce priveste intreprinderile mici si mijlocii, am observat o scadere a nivelului lichiditatilor. Probabil ca vor ajunge in dificultate atunci cand isi vor consuma lichiditatile”, a mentionat Radu.
Pe segmentul retail banca poate acorda reesalonari ale creditelor clientilor care se confrunta cu dificultati de plata. Seful Unicredit a mentionat ca problemele cele mai mari la rambursare le au clientii care au contractat credite de consum, si nu cei care au luat imprutmuturi ipotecare.
Radu mentionat ca nu se asteapta la o scadere a nivelului dobanzilor la credite, in conditiile in care costurile la care se finanteaza bancile sunt inca foarte mari.
„Nu cred ca un acord cu Fondul Monetar International va conduce la scaderea costului finantarilor pentru banci, ci doar la stabilizarea acestora”, considera seful UniCredit Tiriac.
„Daca economia va merge bine, atunci cred ca pot exista premise pentru scaderea CDS (costul riscului de tara pe care bancile treuie sa il achite atunci cand se imprumuta din exterior)”, a completat acesta.