„Vorbim despre o marja in care cota unica aduce mai multe venituri, in conditiile in care impozitul pe venit nu a adus decat putin peste 3% din produsul intern brut (PIB)”, a precizat Radulescu,citat de Mediafax.
„Revenirea la o cota progresiva nu va aduce in niciun caz o echilibrare a deficitului bugetar. Ar creste doar costul total. S-ar intampla ce s-a mai intamplat, ori angajatorii ar plati la negru, ori ar merge la vecinii nostri unguri, care asta se pregatesc sa faca acum, sa introduca cota unica”, a mai spus reprezentantul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
El a explicat ca in momentul de fata exista cincii feluri de conntributii de asigurari platite de angajator, trei feluri de contributii platite de salariat si 16% cota unica, astfel ca la fiecare 100 lei venit, 81,8 lei reprezinta impozite pe salarii.
„E o suma. Daca s-ar reveni la nivelul din 2005, respectiv cu 40%, si fara modificarea contributiilor la asigurari, la 100 de lei venit ar fi 104,5 lei impozite si taxe”, a mai spus Radulescu.