In calitate de depozitar, Raiffeisen Bank are obligatia de a pastra in siguranta si de a calcula zilnic valoarea neta a activelor fondurilor de pensii, precum si de a efectua operatiuni in conturile fondului, conform instructiunilor primite de la administratorul acestuia, mentioneaza comunicatul.
Raiffeisen Bank ofera servicii de depozitare inca din 2006, cand a fost autorizata sa functioneze ca depozitar pentru fondurile deschise de investitii. Banca este depozitar pentru fondurile deschise de investitii Raiffeisen Benefit si Raiffeisen Prosper, administrate de Raiffeisen Asset Management.
Banca isi propune ca anul viitor sa atraga in custodie 25% din totalul activelor fondurilor de investitii din Romania, fata de 15% cat detine in acest moment.
„Fondurile de pensii obligatorii administrate privat (pilonul II) trebuie, conform legii, sa aiba un depozitar autorizat de CSSPP, iar Raiffeisen Bank isi propune sa ofere servicii de calitate pe acest segment. Grupul Raiffeisen va deveni fara indoiala un jucator important pe piata pensiilor private din Romania”, a spus Cristian Solomon, director al directiei servicii titluri din Raiffeisen Bank, directie care administreaza activitatile de depozitare si custodie.
CSSPP a autorizat pana inca patru banci ca depozitari de pensii private obligatorii, respectiv Banca Comerciala Romana si BRD-SocGen, ING Bank si Bancpost.