Astfel, clientii care achizitioneaza [b]bunuri noi[/b] pot alege intre dobanda fixa in moneda euro de 7,6% pe an sau dobanda variabila compusa din Euribor la 3 luni si marja fixa de 5,9%, pentru bunuri noi.
Oficialii companiei au spus pentru DailyBusiness.ro ca anterior acestei promotii, dobanda fixa era de 8,6% pe an, iar cea variabila era conpusa din Euribor la 3 luni plus 6,9%.
Pentru [b]bunuri second-hand[/b] dobanda fixa in moneda euro este de 8,1%, iar dobanda variabila este compusa din Euribor la 3 luni si marja fixa de 6,4%.
Anterior, dobanda fixa era de 9,6% pe an, iar cea variabila era formata din Euribor la 3 luni plus 7,9%
Avansul minim porneste de la 10% pentru autovehicule si 15% pentru echipamente.
Taxele percepute de Raiffeisen Leasing o singura data la inceputul contractului de leasing sunt: 1,5% taxa de management din pretul de achizitie al bunului (in scadere fata de oferta standard, de 2%), 200 euro, fara TVA, taxa logistica pentru bunuri inmatriculabile si 30 euro, fara TVA, taxa de inregistrare in arhiva electronica pentru echipamente neinmatriculabile.
Compania percepe un comision de gestiune lunara de 7 euro, fara TVA.
Perioada maxima de finantare este de pana la 5 ani, iar asigurarea bunurilor se incheie prin intermediul societatii Raiffeisen Broker Asigurare-Reasigurare.
Raiffeisen Leasing este membra a grupului financiar austriac Raiffeisen si activeaza pe piata romaneasca din anul 2002. Clientii Raiffeisen Leasing sunt, in principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii multinationale si municipalitati.
Compania are acoperire nationala, fiind prezenta in 14 mari orase din Romania. Finantarea in leasing este accesibila prin toate agentiile Raiffeisen Bank.
Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) incepand cu anul 2004.
Compania a finantat in primul semestru bunuri in valoare totala de 36,4 milioane de euro, in crestere cu 80% fata de iunie 2010.
Astfel, Raiffeisen Leasing a finantat in S1 vehicule de 22,5 milioane de euro, ceea ce reprezinta o dublare a valorii totale, comparativ cu primul semestru al anului trecut. Vehiculele comerciale finantate detin o pondere de 63%, restul de 37% revenind autoturismelor. Valoarea echipamentelor finantate s-a ridicat la 13,9 milioane de euro, sectoarele favorite in aceasta perioada fiind constructiile (33%) si agricultura (23%) din totalul echipamentelor finantate.