Banca, prezenta si in Romania, a sistat, deja, acordarea de imprumuturi pentru investitorii si dezvoltatorii straini din sectorul proprietatilor comerciale, incluzand spatii de birouri, centre comerciale sau depozite, si va incerca sa amortizeze sau sa vanda portofoliul existent de credite al diviziei externe, a adaugat sursa.
Bancile britanice incearca sa-si modifice activitatile de creditare pentru a intruni conditiile ratei de adecvare a capitalului, un indicator al soliditatii financiare, dupa cea mai grava criza din ultimele decenii.
RBS are in portofoliu credite acordate pe segmentul proprietatilor comerciale in valoare totala de 91 miliarde de lire sterline, incluzand si piata britanica, potrivit rezultatelor financiare pentru primul semestru al anului.
Guvernul britanic a sustinut financiar RBS la sfarsitul lui 2008, primind in schimb 70% din actiunile bancii. Institutia de credit a vandut in luna august divizile comerciale si de retail din Taiwan, Hong Kong, Singapore si Indonesia si o parte din operatiunile din Filipine catre Australia & New Zealand Banking Group pentru 420 milioane de dolari.
RBS a intrat pe piata romaneasca dupa ce a preluat, in 2007, operatiunile locale ale bancii olandeze ABN Amro, care au trecut in 2008 sub brandul creditorului britanic. RBS a anuntat in februarie vanzarea activelor din mai multe state, printre care si Romania, in contextul problemelor generate de criza internationala.