In septembrie au fost intrari de 2,577 miliarde euro, reprezentand transa a 2-a aferenta acordului stand-by cu Fondul Monetar International (FMI) de 1,85 miliarde euro, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, cresterea cotei aferente Romaniei prin alocarea de DST efectuata de FMI, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.
Iesirile, de 1,981 miliarde euro, reprezinta modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati din contul Comisiei Europene, impactul deprecierii dolarului american fata de euro, amplificat de ponderea mare a dolarului in structura valutara a rezervelor si altele.
Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 2,276 miliarde euro.
Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au fost de 30,615 miliarde euro la 30 septembrie 2009, fata de 29,950 miliarde euro la 31 august.
Platile scadente in luna octombrie 2009 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 87 milioane euro.