„Nu ma astept la noi intrari pe piata din Romania, in conditiile in care exista probleme pe pietele de provenienta ale marilor jucatori, cum ar fi Spania sau Franta. Cred ca, din punctul de vedere al bancilor straine, trebuie rezolvate aceste probleme inainte sa mearga in alta parte”, a explicat Rekkers, citat de NewsIn.
Acesta a adaugat ca, deocamdata, Banca Transilvania nu este de vanzare. Rekkers a mai spus ca titlurile BT au inregistrat o scadere semnificativa pe bursa, dar acest lucru s-a intamplat in contextul in care pietele bursiere au suferit corectii si pe plan international, in special pe segmentul titlurilor bancare.
Ritmul de crestere a creditarii si a depozitelor bancii s-a temperat in primul trimestru al acestui an fata de primele luni ale anului trecut.
Reprezentantii BT au explicat ca la incetinirea avansului pe partea de credite a contribuit si raportarea de date pozitive de catre banca la biroul de credit (care a permis identificarea persoanelor care contractasera deja credite de la alte banci).
Din volumul creditelor acordate de Banca Transilvania, 70% sunt in lei, iar restul de 30% – in valuta.
BT a acordat, pana la sfarsitul lunii mai, credite pentru populatie in valoare de aproximativ 4 miliarde lei, a afirmay Gabriela Nistor, directorul de retail al bancii.
Pe segmentul pentru companii, Banca Transilvania are in prezent aproape 12.000 clienti, firme cu o cifra de afaceri de cel putin 1 milion euro.