- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Revolut dispare de pe piață în 16 țări. Anunțul oficial al companiei britanice: „Nu a fost o decizie ușoară”

25 Jun, 12:54 • Cornel Ghimeșan
Revolut renunță la serviciile sale din Repubica Moldova. De asemenea, compania britanică dispare de pe piață în 15 alte țări.
Revolut dispare de pe piață în 16 țări. Anunțul oficial al companiei britanice: Nu a fost o decizie ușoară

Reprezentanții Revolut au luat o decizie radicală și i-au anunțat pe clienți că sistează activitatea versiunii Revolut Lite, care e disponibilă și în Republica Moldova. Măsura intră în vigoare începând din 20 iulie.

„Ne pare rău să vă informăm că am decis să întrerupem serviciile Revolut Lite, din 20 iulie 2024. Aceasta nu a fost o decizie ușoară și vrem să vă mulțumim pentru sprijinul și loialitatea dumneavoastră ca client”, au transmis reprezentanții companiei britanice către utilizatorii moldoveni.

Citește și Cine şi câţi bani face din aviaţie în România? Profituri impresionante obținute de compania lui Ion Țiriac în 2023

Clienții au fost informați că nu vor mai putea face transferuri sau plăți din 20 iulie.

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării nu au comentat această decizie, însă au pus un comunicat în care e precizată poziția companiei Revolut.

„Decizia a constat în aceea că compania și-a revăzut portofoliul și decât să presteze servicii parțiale sau aplicația Lite, care era disponibilă și utilizatorilor din Republica Moldova, oferta a fost că strategia se schimbă pentru a oferi servicii depline, iar pentru asta utilizatorii urmează să fie anunțați ulterior”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Alte țări în care se aplică această decizie sunt Armenia, Serbia, Macedonia de Nord, Qatar, Arabia Saudită, Vietnam, Sri Lanka, Azerbaidjan, Chile, Bangladesh, Kazahstan, Kuweit, RAS Macao China, Malaezia, Oman.

Revolut s-a lansat pe piața din Moldova în iunie 2023, cu o versiune adaptată. După jumătate de an, moldovenii făcuseră transferuri de 75 de milioane de lei prin Revolut. Firma este din Marea Britanie și concurează cu bănci de renume, avantajul ei fiind comisioanele reduse în cazul transferurilor între clienții companiei.

Evoluția Revolut în România

Revolut a apărut și în România în 2018, iar în doar patru ani de la lansarea pe piața locală a depășit pragul de două milioane de clienți. Bucureștiul a ajuns practic orașul din UE în care se folosește cel mai mult Revolut, unul din trei bucureșteni din categoria populației active e client. În decembrie 2023, compania a ajuns la peste trei milioane de clienți în țara noastră.

Orașele din România cu cei mai mulți clienți Revolut, în 2023:

  • București – peste 540.000+ clienți
  • Iași – 100.000 clienți
  • Cluj-Napoca – 92.000 clienți
  • Timișoara – 75.000 clienți
  • Constanța – 68.000 clienți.

Citește și Bacșișul imens primit de un ospătar român în America! Reacția lui a devenit virală pe internet: „Nu îmi vine să cred!”

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult