Revolut introduce plățile de taxe și impozite către conturile de trezorerie de tipul TREZROBU, acest lucru permițându-le persoanelor fizice și juridice să facă viramente bancare direct către conturile de trezorerie ale instituțiilor publice, notează Profit.ro. Astfel, pe lângă modalitățile existente pe site-ul ANAF (plata prin PSV) sau prin ghișeul.ro, clienții vor mai putea face plăți și direct în conturile IBAN ale administrațiilor financiare sau către alte entități publice care percep taxe și impozite sau vor putea plăti cu cardul la ghișeele administrațiilor financiare. Din decembrie 2024, clienții Revolut din țara noastră beneficiază de IBAN-uri locale proprii Revolut.
Citește și: Banca Transilvania, amendată cu 24.883 de lei după ce o persoană fizică a făcut plângere
În același timp, compania are planuri de extindere a portofoliului de produse și intenționează să facă parteneriate și cu alte autorități ale statului pentru funcționalități precum încasarea prestațiilor sociale: pensii, plăți de ajutor de șomaj și altele.
Taxele care pot fi încasate sunt cele aferente impozitului pe venit, plata taxei pe valoare adăugată (TVA), asigurări sociale sau de sănătate, taxe administrative și altele.
Operațiunea companiei are scopul de a ajuta clienții să își protejeze fondurile de fraude și în cazul unui furt al dispozitivului mobil. Totodată, noile funcții ajută utilizatorii să își schimbe PIN-ul de la distanță.
În cazul în care un client își pierde telefonul sau este furat, este important că datele de acces la aplicația de banking, datele personale și alte informații importante să fie cât mai bine protejate. Astfel, Revolut vine cu posibilitatea ca orice client să poată raporta într-un timp scurt furtul telefonului mobil, dar și să își poată proteja informațiile financiare. Asta, prin intermediul funcției telefon pierdut.
În ultima perioadă, atacurile bazate pe inginerie socială, cunoscute și sub numele de psihing sunt din ce în ce mai dese. Acestea le permit escrocilor să contacteze informații ce le pot permite acces la conturile bancare ale utilizatorilor. Pentru a evita astfel de situații, Revolut utilizează autentificarea multifactorială, inclusiv verificările bazate pe date biometrice.
Cu ajutorul funcției „Logare echipament secundar” clienții vor primi imediat notificări dacă altcineva încearcă să acceseze conturile. Utilizatorii pot lua măsuri imediat și, folosind recunoașterea facială (datele biometrice), pot restricționa accesul la celălalt echipament, iar, ulterior, pot updata parola.