- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Revolut vine cu un anunț pentru posesorii de carduri. Compania și-a dublat veniturile

02 Jul, 19:38 • Amarie Giorgiana
Revolut a reușit să își dubleze venitul anual. Banca a adunat venituri în valoare de peste două miliarde de dolari în 2023 și un profit record de 545 de milioane de dolari.
Revolut vine cu un anunț pentru posesorii de carduri. Compania și-a dublat veniturile

Revolut a reușit să își dubleze venitul anual. Banca a avut în anul 2023 venituri de peste 2,2 miliarde de dolari, dar și un profit record de 545 de milioane de dolari. Aplicația este utilizată la nivel global, inclusiv în România. Totuși, compania fondată la Londra de Nikolay Storonksy și Vlad Yatsenko nu a trecut testul licenței bancare din Marea Britanie, piața sa de origine, potrivit România TV.

Revolut a reușit să adauge pe parcursul anului trecut 12 milioane de clienți noi în întreaga lume, una dintre cele mai mari creșteri anuale din istoria companiei. Asta a dus la atingerea unei baze de clienți retail de 38 de milioane de utilizatori la finalul anului 2023.

Revolut și-a dublat veniturile. Câți clienți există în România

Revolut a devenit extrem de popular datorită ușurinței cu care poate fi folosit, dar și a tehnicilor de marketing pe care compania le-a folosit pentru a crește numărul de utilizatori. Printre cele mai cunoscute metode de atragere a clienților se numără invitarea prietenilor pe Revolut, care aduce cadou sume în valoare de de 50 sau 100 de lei. În aplicație, utilizatorii pot face transferuri instante către orice altă bancă și către prietenii care au cont Revolut. Aceste recompense oferite de companie au continuat să crească baza de clienți, lucru recunoscut și de reprezentanți.

„70% din creșterea bazei de clienți la nivel global a fost obținută organic sau pe baza  recomandărilor cu recompensă (referrals) utilizate de către utilizatorii existenți. Recomandările clienților au completat investițiile în marketing și vânzările realizate de companie, inclusiv pentru Revolut Business, care a adăugat, în medie, 20.000 de clienți noi/ lună, din categoria întreprinderilor mici și mijlocii” – a precizat compania.

În România. Revolut înregistra la finalul anului 2023 un număr de 3,38 de clienți retail, o creștere cu 38% față de aceeași perioadă a anului precedent. Mai mult, tot cu un an în urmă, Revolut Business și-a majorat baza de clienți corporate cu 171% pe piața locală. Astfel, pe data de 31 decembrie 2023, în România, clienții Revolut aveau în conturi peste 750 de milioane de euro, un plus de 41%, comparativ cu anul precedent, 2022.

Citește și: Surprize de proporții din partea Revolut! Clienții din România pot beneficia de vacanțe și zboruri gratuite

„Zi de zi, produsele noastre aduc și mai multă valoare fiecărui segment nou de clientelă, în fiecare piață nouă unde ajungem. Ne continuăm cu consecvență planul de a obține o licență bancară în Regatul Unit și de a duce aplicația noastră financiară în și mai multe piețe de pe glob”, a spus managerul de origine română Victor Stîngă, directorul financiar al Revolut, în raportul pentru anul 2023.

Citește și: Revolut dispare de pe piață în 16 țări. Anunțul oficial al companiei britanice: „Nu a fost o decizie ușoară”

Tags: