La finalul lui iunie, rezervele valutare se plasau la 26,466 miliarde euro, in scadere cu 1,4% fata de luna precedenta.
In luna iulie, intrarile de valuta la banca centrala au fost in valoare de 4,243 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, imprumuturile Ministerului Finantelor Publice (MFP), venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.
Iesiri de valuta au cumulat in iulie 3,383 miliarde euro, reprezentand modificarea nivelului rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati din contul Comisiei Europene.
Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 2,214 miliarde euro, se arata in comunicat.
Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au fost la 31 iulie 2009 de 29,540 miliarde euro, fata de 28,69 miliarde euro la 30 iunie.
Conform BNR, platile scadente in luna august 2009 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de MFP, insumeaza 85 milioane euro.