Astfel, rezervele valutare ale bancii centrale au scazut pentru a treia luna consecutiv, dupa declinul cu 397 milioane de euro inregistrat in mai si reducerea de 362 milioane de euro din luna iunie, conform Mediafax.
In cursul lunii iulie, au fost inregistrate intrari de 3,054 miliarde de euro, reprezentand transa a cincea aferenta acordului stand-by, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.
Totodata, iesirile au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.
Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar valoarea valoarea acesteia s-a situat la 2,991 milioane euro, in scadere de la 3,372 miliarde de euro la finele lunii anteriorare, ca urmare a modificarii preturilor internationale.
Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la finele lunii iulie au fost 34,571 miliarde de euro, fata de 34,999 miliarde de euro in luna precedenta.
Platile scadente in luna august in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 177 milioane euro.