Pe de o parte, rezultatele din 2008 sunt cauza reducerii, in 2008, a cifrei de afaceri din marketing si publicitate cu 45% si vanzarea, pe 15 septembrie 2008, a unitatii de printing, se mentioneaza in comunicat.
Pe de alta parte, s-a redus focusul pe serviciile de consultanta de management si a scazut acest business cu 53,75%, toate acestea in urma aplicarii unui program de restructurare a serviciilor grupului, mai scrie in comunicat.
In schimb, afacerile pe segmentul servicii financiare au inregistrat anul trecut o crestere de 36,72% fata de 2007.
Potrivit comunicatului companiei, Riff Holding International (RHI) functioneaza in sistem holding informal, deoarece in Romania nu exista o legislatie specifica.
In acest sens, RHI asigura servicii tuturor entitatilor de grup, legate de asigurarea infrastructurii tehnice si informationale de operare, management, marketing si comunicare, dezvoltare si altele.
Pentru aceste servicii, fiecare companie distribuie catre RHI intre 33,34% si 45% din cifra de afaceri, pe anumite criterii legate de administrarea valorilor adaugate.
Separat de aceste incasari, RHI mai realizeaza venituri din servicii prestate direct catre un portofoliu restrans de clienti, care reprezinta mai putin de 20% din cifra de afaceri anuala.
Scaderea volumului de afaceri a RHI in 2008 fata de 2007 are la baza o decizie a Consiliului de Administratie, prin care s-a agreat ideea de a se diminua bugetul RHI, in beneficiul unor excedente bugetare la nivelul fiecarei entitati din grup, in special pentru a surmonta eventuale probleme de natura financiara.
In acest sens, in mai multe companii (contabilitate, consultanta juridica, evaluari de risc profesional si protectia muncii), procentul alocat RHI a fost intre 0 si 15%, fapt ce a generat o reducere a indicatorilor RHI cu aproape 50%.
In 2009, Riff Holding a infiintat compania Riff Insolvency, o subsidiara care devine operationala din 1 septembrie 2009.
Totodata, Riff a incheiat acorduri de consultanta si lobby in zona energetica.