Compania a incheiat sase luni din 2011 cu un volum de prime brute subscrise de 272,7 milioane de lei, nivel usor mai mic fata de S1 2010, cand a fost de 275,6 milioane de lei, in contextul unor evolutii economice in care puterea de cumparare a populatiei a scazut.
„Preferintele manifestate de clienti in intervalul aprilie-iunie 2011 confirma interesul sporit pentru produse care ofera protectie si randamente garantate, tendinta remarcata inca de la inceputul anului. Astfel, in totalul politelor subscrise de ING in trimestrul doi 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 65%, (in crestere cu 10% fata de trimestrul doi 2010)”, a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general al ING Asigurari de Viata.
Valoarea activelor financiare in administrare la sfarsitul lunii iunie 2011 a crescut cu peste 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la nivelul de 2,1 miliarde de lei.
In primul semestru din 2011, ING Asigurari de Viata a obtinut un [b]profit brut de 15,1 milioane de lei[/b], in scadere fata de aceeasi perioada a anului precedent, cand a fost de 28,4 milioane de lei.
Rezultatul obtinut corespunde celui bugetat si reflecta investitiile realizate pentru extinderea beneficiilor oferite clientilor, pentru redefinirea procesului de consiliere financiara si, in acelasi timp, pentru demersurile de educare a publicului, conform companiei.
Pe piata de [b]pensii facultative[/b] (Pilon III), la finalul lunii iunie fondurile ING Activ si ING Optim insumau 95.264 de participanti (in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2010).
Valoarea activelor nete aferente fondurilor facultative din administrarea ING era de 176,4 milioane de lei la sfarsitul semestrului intai din 2011, in crestere cu 53% fata de acelasi interval din 2010. Astfel, la finele lunii iunie 2011, ING Asigurari de Viata detinea pe piata Pilonului III o cota cumulata, in functie de active, de 45,8%.
La nivelul lunii iunie 2011, rata de rentabilitate anualizata (2) pentru ultimele 24 de luni a fost de 12,4% pentru ING Activ si de 11,8% pentru ING Optim.
Participantii la fondurile de pensii facultative ale ING aloca sume superioare nivelului minim stabilit (de 45 lei/luna pentru ambele fonduri), in conditiile in care contributia medie la fondul ING Activ in primele sase luni a fost de 76 de lei, iar la ING Optim de 79 lei.
Pe segmentul de [b]pensii obligatorii[/b] (Pilon II), la sfarsitul primului semestru din 2011, fondul de pensii administrat privat ING detinea active nete de 2,1 miliarde de lei, in crestere cu 58% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul aceleiasi perioade din 2010. Astfel, cota de piata a ING Pensii la sfarsitul lunii iunie era de circa 39% din piata pensiilor private obligatorii.
La aceeasi data, ING avea 1,67 milioane de clienti in Pilonul II, dintre care peste 96% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem.
Contributia medie pe participant la fondul de pensii administrat privat ING a fost de 58 lri in iunie 2011, in crestere cu 26% fata de aceeasi luna din 2010. Spre comparatie, contributia medie pe participant la nivelul pietei a fost de 31,55 lei in iunie.
Rata de rentabilitate anualizata a fondului de pensii obligatorii al ING pentru ultimele 24 de luni a fost in iunie 2011 de 13,7%.
„Remarcam in aceasta perioada o serie de semnale pozitive, care ne determina sa fim optimisti cu privire la evolutia pietei de pensii private si in continuare, in pofida conditiilor economice volatile. Astfel, contributiile virate in Pilonul II au crescut constant de la inceputul anului, iar gradul efectiv de colectare a reinceput sa se imbunatateasca”, a declarat Marius Popescu, directorul general al ING Pensii.