Dupa cel de-al treilea trimestru, profitul operational inainte de depreciere, taxare si amortizare (EBITDA) a atins 125 mil. $, conform unui anunt al companiei citat de NewsIn.
„Deprecierea dolarului fata de moneda europeana a generat diferente negative nerealizate de curs valutar, care, alaturi de cresterea dobanzilor, au afectat rezultatul net. Pe de alta parte, profitul operational (EBITDA) inregistrat este foarte bun pentru aceasta perioada, iar cifra de afaceri a depasit, numai pe trimestrul trei, 1,56 mld. $, ceea ce ne plaseaza foarte aproape de tinta noastra de 6 miliarde stabilita pentru acest an”, a spus vicepresedintele grupului Rompetrol, Adrian Petrus.
In perioada iulie-septembrie, EBITDA consolidat a inregistrat o crestere de 16% comparativ cu trimestrul trei al anului trecut, ajungand la 64 mil. $, ca urmare a achizitiei companiei Dyneff, mai informeaza comunicatul grupului.
[quote=Cosmin Cocean, director Rompetrol Rafinare] „Al treilea trimestru al acestui an a marcat incheierea unui ciclu de investitii derulate succesiv de la preluarea Petromidia”[/quote]
Rompetrol Rafinare, principala companie din Romania a grupului, a inregistrat dupa primele trei trimestre ale lui 2006, o pierdere neta de aproape sase miloane de dolari, la o cifra de afaceri consolidata de aproape doua miliarde dolari, cu 15% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.
Profitul operational al companiei cotate pe Bursa de Valori Bucuresti a fost de 95 milioane de dolari, nivel redus fata de cel inregistrat in perioada similara a anului trecut, cand conditiile de piata au fost mult mai bune si profitul operational s-a cifrat la 151 milioane de dolari.
„Al treilea trimestru al acestui an a marcat incheierea unui ciclu de investitii derulate succesiv de la preluarea Petromidia, proiecte importante ale caror rezultate au fost deja vizibile in ultimele luni”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Cosmin Cocean.
„Acestea au asigurat o productie constanta, efectul regasindu-se in scaderea semnificativa a costurilor de operare. In urmatoarea etapa ne vom concentra pe programele de crestere a capacitatii de procesare pana la 5 milioane tone in 2009”.