Obligatiunile hibride incorporeaza mai multe instrumente financiare, avand de obicei caracteristicile unui imprumut, dar si posibilitati de conversie in actiuni. Indicatorul de solvabilitate reprezinta raportul dintre fonduri proprii si activele ponderate in functie de riscuri, scrie agentia Reuters, citata de Mediafax.
Oficialii Raiffeisen Zentralbank se asteapta ca oferta sa fie acceptata de 25-50% dintre posesorii de obligatiuni.
Raiffeisen intentioneaza sa acopere 55% din valoarea nominala a obligatiunilor hibride prin emiterea de noi instrumente financiare, diferenta urmand sa fie suportata de un cupon de 15% al noii emisiuni, fata de 5,169% al celei vechi.
„Motivul acestei masuri a Raiffeisen Zentralbank este de a-si majora indicatorul de solvabilitate”, a declarat Eleonore Lamberty, analist ING.
Raiffeisen ar obtine un beneficiu de 225 milioane de euro in urma tranzactiei, a adaugat Lamberty.
Indicatorul de solvabilitate Tier 1 al Raiffeisen Zentralbank era de 6,8% la sfarsitul lunii martie, dar ar putea ajunge la 8,4% in urma unei injectii de capital operata in luna aprilie, a aratat oficialul ING.
Grupul austriac Raiffeisen controleaza in Romania companiile Raiffeisen Bank, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.