Scandia detine o cota de 62% din piata conservelor de carne din Romania, a anuntat, marti, compania.
Cea mai mare crestere de vanzari a fost semnalata anul trecut pe segmenul conservelor de carne, ce reprezinta peste 90% din vanzarile totale ale companiei, cea mai mare pondere fiind detinuta de conservele de pate de ficat.
Reprezentantii Scandia Romana considera cresterea inregistrata de companie drept semnificativa.
„Odata cu aderarea la Uniunea Europeana, taxele vamale s-au redus de la 45% la 0% si astfel, in domeniul in care noi activam, concurenta a fost mult mai acerba, la raft putandu-se gasi acum branduri noi, cunoscute pana in 2007 doar publicului Uniunii Europene. Scandia Romana a reusit sa faca fata provocarilor aduse de anul 2007 si sa inregistreze o crestere importanta – de 9 %”, a afirmat Sorin Bozdog, directorul general adjunct al companiei.
Scandia Romana are in prezent peste 900 de angajati si produce diferite sortimente de conserve, impartite in patru categorii: pate (Poiana, Sibiu, Bucegi, Sadu), conserve de carne (Carne Sibiu, Carne Bucegi, Sunca Augusta, Sunca Paltinis etc), crenvursti (Cardinali) si mancaruri traditionale (ciorba de burta, sarmale, costita cu fasole, carnaciori cu fasole, ciorba de vacuta, ciorba de pui, ciorba de fasole).